Neem contact met ons op >
 

ontwerp van een villa in Landgoed Overgooi

rietgedenkte villa als ontwerp voor een villa in Landgoed Overgooi
sep 09 2020

ontwerp van een villa in Landgoed Overgooi

Een ontwerp voor een villa in Almere ‘Landgoed Overgooi’ is anders dan een ontwerp elders in Nederland. Bij 01 architecten hebben we ruime ervaring met het ontwerpen van villa’s in heel Nederland. Vanuit deze praktijk valt het ons op dat, ook in de villawijken in ons land, bouwgrond een schaars goed is.

Bijvoorbeeld zoals in het Gooi, dat toch bij uitstek bekend is om zijn villa’s en landgoederen. Zou je hier een villa voor jezelf willen bouwen kom je door de beperkt voorradige bouwkavels toch vaak op een relatief klein kavel terecht. In de oude villawijken in Nederland staan zelfs de grootste luxe woningen dicht op elkaar.

Hoe anders is dit aan de overzijde van het Veluwemeer. Je kunt in Almere op verschillende plekken je villa naar wens bouwen. In verschillende wijken, zoals ‘Nobelhorst‘, ‘Vogelhorst‘ en zelfs de nieuwe wijk ‘Oosterwold‘ zijn ruime kavels beschikbaar voor het ontwikkelen van riante woningen. Maar Almere’s ‘villawijk’ bij uitstek is wel: ‘Landgoed Overgooi‘  Hier zijn de kavels en de ontwerpvrijheid buitengewoon groot.

Landgoed Overgooi

Deze wijk heet met recht ‘Landgoed’. ‘Overgooi’ is een ruime wijk met brede lanen en rustige woonstraten. ‘Overgooi’ is ook groen. De gemeente plaatst beukenhagen op erfgrenzen tussen kavels en woonstraten. Langs de lanen liggen brede grasbermen. De wijk wordt aan drie zijden begrensd door openbaar groen en bos. En aan de vierde zijde ligt het Veluwemeer.

De maten van de beschikbare kavels in Almere Overgooi zijn riant. Riant zoals ze eigenlijk vrijwel nergens in Nederland zijn. Kavels meten hier tussen 1500 en 5000m². Je kunt hier dus een villa’s bouwen zoals villa’s bedoeld zijn: Op ruime afstand van de buren en met veel privé grond er omheen.

Moderne Villa of Klassieke Villa

Zoals ook in de rest van Almere richt het beleid van de gemeente zich vooral op ‘particulier opdrachtgeverschap’ en ‘zelfbouw’. Dat wil zeggen dat opdrachtgevers in hoge mate zelf mogen bepalen hoe ze willen wonen. Zelf bepalen hoe ze hun woning en woonomgeving willen vormgeven. Dit biedt uitzonderlijke mogelijkheden voor het ontwerp van een villa voor Landgoed Overgooi. Iedere villa in de wijk is daarom uniek en op maat gemaakt.

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een klassieke rietgedekte villa, of een strakke kubistische villa met witgestucte gevels en veel glas. In ‘Almere Overgooi’ vindt u een passende woonomgeving.

Het bouwen van een villa met 01 architecten

Zoals gezegd heeft 01 architecten ruime ervaring met het ontwerpen en bouwen van villa’s in heel het land. Ruime ervaring ook met zowel klassieke villa’s als eigentijdse ontwerpen.

Niet alleen het uiterlijk is van belang, een villa dient ook over een goede plattegrond te beschikken. Het gebouw dient door zijn oriëntatie en plaats van gevelopeningen te ‘reageren’ op de omgeving.

Met name wanneer een villa in een modernere stijl wordt ontworpen kan met dit thema uitgebreid worden ‘gespeeld’. Moderne bouwstijlen en bouwtechnieken maken lichte constructies met grote overspanningen mogelijk. Er kan gewerkt worden met riante gevelopeningen. Het interieur, exterieur en omgeving gaan dan nagenoeg naadloos in elkaar over.

schuurwoning als ontwerp van een villa voor Landgoed Overgooi
schuurwoning met glazen kopgevels

Maar ook in villa’s volgens een klassieker motief is een goede afstemming van de ruimten op de omgeving mogelijk. Ook hier is het belangrijk de verschillende ruimtes op een logische manier t.o.v. elkaar te rangschikken. De beleving zal eerder wat knusser en meer geborgen zijn. Minder strak en high-tech. Natuurlijk heeft een groot gedeelte van de mensen hiervoor een uitgesproken voorkeur.

Bij 01 architecten weten we wat er nodig is voor het ontwerp van een villa in Landgoed Overgooi. We zijn we op de hoogte van deze stijlverschillen. We zijn doordrongen van het belang van een goede plattegrond en gedegen inpassing van het ontwerp in de omgeving.

ontwerp witte villa met rieten dak voor Landgoed Overgooi

Als begeleiding bij dit nieuwsbericht ziet u al een aantal aansprekende voorbeelden van ons werk. Voor meer inspiratie en verhalen van tevreden klanten verwijzen we u naar de overige pagina’s van deze website.

enthousiast?

Mocht u enthousiast geraakt zijn om zelf een villa of een landhuis te bouwen? In Almere Overgooi, een van de andere Almeerse wijken of ergens anders in het land? neemt u dan contact op met een van onze architecten. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek en denken graag met u mee. Op weg naar een optimale verwezenlijking van uw woonwensen.