Neem contact met ons op >
 

Bouwen en wonen in Almere

Bouwen en wonen in Almere

Almere Centrum

Op dit moment, begin 2021, is Almere met een kleine 215.000 inwoners de, op zeven na, grootste gemeente van Nederland. Maar het is de bedoeling dat Almere de komende jaren doorgroeit naar een inwonertal van 350.000.

Dit houdt in dat er voor diegenen die willen bouwen en wonen in de ‘Randstad’, in Almere de nodige kansen aanwezig zijn.

de stadsdelen van Almere

Almere bestaat uit vijf stadsdelen, en in alle vijfstadsdelen zal de komende tijd flink worden gebouwd om de groei mogelijk te maken. Er is zelfs een zesde stadsdeel in voorbereiding; Almere Pampus. De stadsdelen hebben allemaal een eigen, van elkaar verschillend, karakter.

Daarnaast stimuleert de gemeente Almere het zelfbouwen van woningen. Meer dan de gemiddelde Nederlandsen gemeente worden hiervoor in Almere kavels gereserveerd.

In Almere kunt u dus bouwen en wonen zoals u zelf wilt. Eerst door te kiezen in welke wijk u zou willen wonen. En nadat u daar een kavel hebt bemachtigd, door uw woning zo vorm te geven zoals u dat zelf wilt. 

Bij beide deze stappen kan een architect van dienst zijn. Vanzelfsprekend bij de vormgeving van de woning en het ontwerp/bouwproces. Maar het is bij de keuze voor een wijk en/of kavel ook al handig een architect in de arm te nemen. Hij kan voor u onderzoeken of dat wat u voor uw woning wilt op de beoogde plek mogelijk en toegestaan is. Dit is vaak wel handig om te weten voordat u een optie neemt.

Binnen de gemeente Almere kunt u op verschillende plekken nog bouwkavels krijgen.
actuele kaart van de gemeente Almere

waar kunt u binnen Almere op dit moment terecht?

In dit gedeelte van onze website kunt u zien waar in Almere op dit moment wordt gebouwd. Hier kunt u een eerste indruk opdoen naar welke woonomgeving u op zoek bent en wat hier de mogelijkheden zijn:

De actuele beschikbaarheid van kavels kunt altijd vinden op de website van de Kavelwinkel. U kunt zich hier ook abonneren op de nieuwsbrief. U bent dan altijd verzekerd van de laatste informatie.

Overweegt u zelf een woning te bouwen in Almere en wilt u weten wat er mogelijk is? Neemt u dan contact op met een van onze architecten. We helpen u graag verder.