Neem contact met ons op >
 

Het bouwproces van A tot Z

Het bouwproces van A tot Z (omgevingswet 2024)

 

 

Een ervaren architect en onafhankelijk advies in het bouwproces

Het bouwproces om tot een perfect passende woning te komen start bij de architect. Als u voor een architect kiest, kiest u voor ervaring, kwaliteit en onafhankelijk advies. Een logische keuze wanneer u uw eigen woonomgeving vorm gaat geven. Bij 01 Architecten Almere bent u aan het juiste adres.

In de loop van de jaren heeft 01 Architecten Almere veel woningen gerealiseerd. Een deel van de opdrachten waren tot en met de bouwaanvraag. Een ander deel liep door tot en met prijsvorming, tekeningen en oplevering. 01 Architecten kan deze processen begeleiden en schakelt, wanneer de expertise niet aanwezig is, andere onafhankelijke adviseurs in. Hierdoor blijft er 1 belang; uw belang.

BOUWPROCES IN DE NIEUWE OMGEVINGSWET

Vanaf 1 januari 2024 is de wet rondom de vergunningsverlening gewijzigd. Eerder spraken over een bouwaanvraag, en daarna over een omgevingsvergunning om te mogen bouwen. Nu wordt er gesproken over een OmgevingsPlanActiviteit (OPA) of een Buitenplanse OmgevingsPlanActiviteit (BOPA)

Het stroomschema hieronder geeft een indruk welke stappen doorlopen worden. 01ArchitectenAlmere kan u hierin goed begeleiden.

01ArchitectenAlmere - Stroomschema WKB

 

De stappen om tot uw droomwoning te komen

De stappen om van idee tot realisatie van uw woning te komen zijn grofweg op te delen in 4 onderdelen;

De stappen van het bouwproces staan hieronder weergegeven in een globale weken planning. Deze planning geeft een goed beeld van een gemiddeld traject bij ons als architect. (vakanties en keuzemomenten meegerekend) Sneller, maar langzamer is mogelijk. In de planning is de focus gelegd op het proces bij de architect, zodat u een helder beeld krijgt in welke volgorde de werkzaamheden plaatsvinden.

Het proces bij 01 Architecten bestaat uit 4 stappen:

  1. maken van het schetsontwerp
  2. uitwerking en toetsing van het schetsontwerp
  3. uitwerking en indiening van een OPA of BOPA
  4. verdere uitwerking naar tekeningen die voor het verkrijgen van de prijs nodig zijn

 

Op dit deel van de site staat ook weergegeven met welke andere adviseurs u te maken kunt krijgen.  Daarbij kunt u denken aan de constructeur, de tuinarchitect en de interieurarchitect. U kunt kiezen uit verschillende adviseurs ten behoeve van uw woning.

Mocht u vragen hebben, klik dan hier en laat uw vraag achter. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

01 Architecten Almere - indicatief schema tijdsverloop ontwerpproces