Bouwkosten bij nieuwbouw

 

De bouwkosten van een nieuwbouw woning zijn van veel aspecten afhankelijk. De prijs ligt vaak tussen de €650,= en €1000,= per kubieke meter woning. Dit is natuurlijk wel sterk afhankelijk van uw wensen. Want het maakt een groot verschil of u een rietgedekte woning wilt, of een woning met betonpannen.

 

En wanneer u een warmtepomp wenst met een uitgebreid domoticasysteem en inbouwkasten, dan begrijpt u dat u ook veel hoger uit kunt komen dan deze kuubsprijzen. Daarom vragen we u in het eerste gesprek al naar uw budget. Hierdoor kan uw programatische wens en uw budget op elkaar worden afgestemd.

Bij een 1e schetsontwerp vermenigvuldigen we het volume met de geschatte kuubsprijs en tellen hier specifieke posten (zoals een warmtepomp) bij op.

Tijdens het verder verfijnen van het schetsontwerp, kan er tussentijds door een bouwer een bouwkostenraming worden uitgevoerd. Hierdoor houd u een goed gevoel bij de bouwkosten.

In een verbouw situatie variëren de bouwkosten sterk omdat hier het verwijderen van elementen ook geld kost, maar er aan de andere kant wel onderdelen hergebruikt kunnen worden. De bouwkosten voor grondige verbouw kunnen wel 80% bedragen van de kosten van nieuwbouw. En soms zelfs meer.

nieuwbouw wijk in aanbouw blaricummermeent