Neem contact met ons op >
 

Bouwen in Oosterwold

BOUWEN IN OOSTERWOLD ALMERE

Een riante woning of comfortabele villa bouwen naar wens in Oosterwold Almere? Het waarmaken van zo’n droom begint bij een uitgekiend ontwerp. Wanneer u een architect met ervaring in de arm neemt maakt u dit proces voor u zelf een stuk aangenamer en gemakkelijker. 

conceptueel ontwerp Almere Oosterwold

Over ‘Oosterwold’

De wijk Oosterwold is binnen Almere duidelijk een vreemde eend in de bijt. Het is een soort stedenbouwkundig experiment dat uniek is in Nederland. Er wordt, samen met het rijk en de gemeente Zeewolde een geheel nieuwe opzet voor de woonomgeving uitgeprobeerd. 

De nadruk ligt hierbij op de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de toekomstige gebruikers. Overheden trekken zich terug. De bewoner/bouwer mag een heleboel zelf bepalen en moet een heleboel ook zelf regelen. 

Dit is het belangrijkste aspect van het bouwen in Oosterwold. U koopt een stuk grond van de gemeente. Vervolgens dient u zelf, naast het zorgen voor een woningontwerp, ook te zorgen voor de aanleg van de ontsluitingsweg, een rioleringssysteem, openbaar groen, afvalinzameling etc. Dit levert veel vrijheid op, je kan alles zo realiseren zoals je het graag wilt. Maar het is natuurlijk ook een hele zoektocht naar bedrijven die je hierbij kunnen helpen, en instanties die voor de verschillende aspecten verantwoordelijk zijn.

riante rietgedekte woning op een ruim kavel

goede begeleiding, minder stress

In Oosterwold is het daarom, meer nog dan op andere plekken en in andere situaties, van belang je te laten adviseren door partijen met ervaring ter plekke. 01 Architecten heeft de afgelopen jaren in het project Oosterwold tientallen woningen van uiteenlopende typen gerealiseerd. We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de wijk en kennen daarom de regels, de voorwaarden en weten de juiste mensen feilloos te vinden. Hierdoor kunt u meer tijd en aandacht besteden aan de aspecten van het ontwerp en bouw die u belangrijk vindt: het bouwen van uw gedroomde woning

Van villa ontwerp tot de inpassing in de omgeving

Wilt u ook graag uw woning bouwen precies zoals u dat wilt? Een goede architect die uw wensen haarfijn weet om te zetten is voor u het startpunt voor een woning die naadloos bij u past. Vraagt u een vrijblijvend gesprek aan met 01 Architecten Almere. U krijgt daarmee een degelijk startpunt voor dit proces. We ontwerpen graag een fraaie woning voor u, en kunnen u helpen bij het organiseren van alles wat er om de woning heen allemaal nog dient te worden aangelegd.

grote rietgedekte schuurwoning in het buitengebied

Meer informatie?

Ons portfolio en referenties geven een idee van projecten en woningen die we overal in Nederland hebben gerealiseerd. We bespreken graag vrijblijvend uw plannen voor uw droomhuis in Almere Oosterwold.  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.