Neem contact met ons op >
 

Een nieuwbouw woning of villa in Almere

Een riante nieuwbouw woning of villa in Almere

Wilt u een riante nieuwbouw woning realiseren in Almere? In de directe omgeving zijn 4 locaties waar nog meerdere prachtige kavels beschikbaar zijn. Bij 01Architecten staan wij voor u klaar om op één van deze kavels een riante woning of villa te bouwen die voldoet aan al uw wensen.

Daarom hebben voor u vier van deze locaties op rij gezet:

  1. Landgoed Overgooi in Almere Haven
  2. Vogelhorst in Almere Hout
  3. Nobelhorst in Almere Hout
  4. Oosterwold in Almere Hout en Zeewolde

In dit artikel vind u meer informatie over deze locaties en hoe 01Architecten u kan helpen om uw eigen woning of villa te realiseren.

1. Landgoed Overgooi

De meest exclusieve wijk van Almere, Landgoed Overgooi, ligt in Almere Haven aan het Gooimeer. Overgooi is een door bos omlijst, groen landgoed dat is opgedeeld door brede lanen en rustige woonstraten. Kavelmaten hier zijn riant, 1.500 – 5000m², en zijn bedoeld voor zelfbouw villa’s die onder architectuur worden gerealiseerd. 01 architecten is bekend met deze plek en situatie. We hebben hier een statige villa en een rietgedekte schuurwoning mogen realiseren.

Wilt u uw eigen villa bouwen in Almere Overgooi, dan helpen wij u graag verder. Neem contact op met 1 van onze architecten voor een vrijblijvend advies.

Meer informatie over Landgoed Overgooi.

Overzicht van de ligging van 'Landgoed Overgooi'
Landgoed Overgooi vanuit de lucht

2. Villapark Vogelhorst

Ook de kavels in Vogelhorst zijn riant, minimaal 400m², en uitstekend geschikt voor zelfbouw. Aan een van de groene lanen of korte woonstraten zou u uw droomwoning kunnen realiseren. De vrijheid is groot, u kunt bouwen zoals u wilt en qua vormgeving de stijl kiezen die het beste bij u past. Bouwen in Villapark Vogelhorst is namelijk welstandsvrij.

Naast de bouwmogelijkheden is vooral ook de plek aanlokkelijk. Vogelhorst ligt midden in het uitgestrekte polderlandschap en wordt omgeven door groen, bossen en water. Op stille zondagochtenden kan in de directe omgeving allerlei wild worden waargenomen. (vogels, vossen en zelfs bevers)

En dat wil niet zeggen dat de wijk slecht bereikbaar is. Vogelhorst ligt aan een uitvalsweg richting Hilversum/het Gooi enerzijds en het centrum van Almere anderzijds. Alle gebruikelijke voorzieningen voor comfortabel wonen zijn op korte afstand, in het naastgelegen Nobelhorst aanwezig.

Klinkt dit als de perfecte plek voor uw eigen villa? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag uw nieuwbouw woning te realiseren.

Meer informatie over Vogelhorst.

Overzicht van de ligging van 'Villapark Vogelhorst'.
Villapark Vogelhorst vanuit de lucht

3. Nobelhorst

Nobelhorst staat bekend als het dorp van Almere. Althans er wordt gemikt op een gemoedelijke dorpse sfeer. Verkeersluw en kleinschalig. De buurtbewoners kennen elkaar. Kinderen kunnen hier gewoon op straat met elkaar spelen.

In Nobelhorst komen op korte termijn kavels vrij voor vrijstaande woningen. U kunt kiezen uit kavels met verschillende afmetingen en zonliggingen. Sommige kavels liggen zelfs aan het water, de droom van iedere Nederlander!

Ziet u het al voor zich, een riante vrijstaande woning in een gemoedelijke dorpse sfeer? Alle voorzieningen dichtbij en zo vanuit je tuin wegvaren met je eigen sloep? Neemt u contact op met ons architectenbureau. We kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn, zodat uw nieuwe woning vorm kan krijgen.

Meer informatie over Nobelhorst.

Overzicht van Almere 'Nobelhorst', het 'dorp' van Almere.
De wijk Nobelhorst, gezien vanuit het oosten

4. Oosterwold

En wanneer u in Almere op zoek bent naar een plek om uw eigen riante woning of villa te realiseren op een ruim stuk eigen grond, dan mag Almere Oosterwold niet ontbreken.

Oosterwold is enigszins een vreemde eend in de bijt. De kavels hier zijn zeer groot en erg voordelig. Het is echter wel de bedoeling dat u als toekomstige bewoner veel zelf regelt. De gemeente bemoeit zich niet met welstand of straatbeelden. De gemeente bemoeit zich zelfs niet met de straat, of de overige infrastructuur. Dit alles doet de bewoner zelf, in overleg met de directe buren.

Dit lijkt vooraf misschien wel een hele klus, maar biedt ook de mogelijkheid uw woning en diens directe omgeving volledig naar eigen inzicht vorm te geven. Bij 01 architecten hebben we intussen heel wat ervaring met het realiseren van woningen op verschillende plekken binnen Almere Oosterwold.

Wanneer u niet terugschrikt voor een dergelijk avontuur kunt u hier uw eigen landgoed bouwen. Neemt u contact op met een van de architecten van ons bureau. We kunnen u inlichten over het gehele proces en alle speciale regels en voorwaarden. We wijzen u graag de weg naar de ontwikkeling van uw eigen riante nieuwbouw woning in de ‘landerijen’ van Almere Oosterwold.

meer informatie over Oosterwold

Overzicht van Almere Oosterwold in aanbouw. De verscheidenheid van woningen toont de mogelijkheden voor de zelf-bouwer aan.
Almere Oosterwold, ultieme bouwvrijheid

Uw eigen riante villa bouwen in Almere

Voorbeeld van een, door ons gerealiseerde, Villa in Almere 'Overgooi'
witte villa in Almere Overgooi

statige villa

We hebben in de villawijk Overgooi in Almere Haven deze statige witte villa mogen ontwerpen. De gevels van de woning zijn afgewerkt met wit stucwerk en voorzien van donkere kozijnen en donkere keramische dakpannen. Zo ontstaat er een fris, helder en contrastrijk totaalbeeld. In het raamwerk van de kozijnen zijn kruisroedes aangebracht die de villa een klassieke uitstraling geven. Bovendien is de villa is ook voorzien van een ruime veranda gericht op de grote tuin.

Vanwege de symmetrische basis ontstaat er een rustig beeld. Op het eerste oog lijkt de woning dan ook symmetrisch, maar in de onderbouw is er de vrijheid genomen om hiervan af te wijken. Vandaar dat het beeld ondanks de grote mate van symmetrie niet statisch overkomt.

Schets van een riante nieuwbouwwoning in jaren '30 stijl die we nu in Almere Oosterwold realiseren.
grote jaren´30 woning in Almere Oosterwold

riante jaren ’30 woning in een boomgaard

We zijn momenteel druk bezig voorbereidingen te treffen om de grote jaren ’30 woning op deze schets te realiseren binnen Almere Oosterwold.

Dit is een typisch voorbeeld van een jaren ’30 woning met typische jaren ’30 kenmerken. Ze bestaat uit een asymmetrisch bouwvolume met in elkaar grijpende zadeldaken op verschillende hoogten. Luxe afgewerkt met ruim overstekende bakgoten, speciaal metselwerk en veel dakkapellen. De witte raamkozijnen met roedes steken fris af bij de donkerrode gevelstenen. Al met al een woning met een rijke verschijningsvorm.

Doordat de woning in Oosterwold wordt gerealiseerd is de kavel rondom zeer groot, maar liefst 2300 m². Een groot gedeelte ervan zal worden ingericht als een eigen boomgaard. Droomt u ook wel eens over een midzomernachtfeest tussen uw eigen perenbomen?

Meer informatie

Wilt u meer weten over 01Architecten? We nemen uw plannen graag persoonlijk met u door. Neem ook een kijkje bij onze gerealiseerde nieuwbouw woningen en villa’s of bel ons op 06-83342002.

Graag tot ziens