Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouwwijk De Laren in Almere Haven

Nieuwbouwwijk De Laren in Almere Haven

Wilt u een huis bouwen in de nieuwbouwwijk ‘De Laren, Almere Haven’? Heeft u al een kavel, of bent u nog op zoek naar een geschikte plek? 01ArchitectenAlmere is u graag van dienst! Wij kunnen het volledige ontwerpproces van uw nieuwe huis in ‘De Laren’ verzorgen en begeleiden. Vanaf de situering van het gebouw op de kavel tot aan het moment van oplevering. 

ontwikkelingsplan Almere de Laren
nieuwbouw op de locatie van oude sportvelden

Over De Laren, Almere Haven 

‘Almere Haven’ is in zeker zin de kraamkamer van de stad Almere. Het groen dat hier nu zo prominent aanwezig is, is ooit aangelegd om de polderwind te breken voor de eerste woonwijken die hier vanaf 1976 zijn aangelegd. Deze groenstructuur werd in eerste instantie gebruikt als sportvoorziening. Momenteel worden de sportvelden één voor één herontwikkeld tot woonwijken. In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de rest van Almere, waar na de bouw van de woning ook het groen nog helemaal moet worden aangelegd, zijn hier de bomen en de beplanting al volgroeid. Er kan meteen genoten worden van een goed ingerichte woonomgeving. 

  • Vanaf 26 november gaan de 34 langverwachte kavels van Veld C in verkoop. Het gaat om 34 kavels van circa 288 tot 684 m2 voor vrijstaande woningen. Op 5 kavels kan een bungalow gerealiseerd worden. Lees snel meer over Veld C

De kavels

de kavels in ‘De Laren’

De uitgesproken dorpse sfeer in ‘Almere De Laren‘ wordt door velen op prijs gesteld. Voor de ontwikkeling van ‘Veld C’ wordt dit motief daarom voortgezet. De gemeente plant hagen als erfafscheiding en de bestrating wordt voorzien van klinkers. Het een en ander sluit prachtig aan bij de groene inrichting en het kleinschalige gevoel. 

Voorzieningen

Ook qua voorzieningen is de bewoner van ‘Almere De Laren’ goed bedeeld. Binnen de wijk is er een nieuwe supermarkt en een nieuwe school. Een gedeelte van de sportvoorzieningen blijft gehandhaafd. Voor overige recreatie biedt het ‘Kromslootpark’ in de directe nabijheid mogelijkheid om te wandelen en te fietsen. ‘De Laren’ is bovendien aangesloten op doorgaande fietsroutes. De verschillende centra van de Almeerse stadswijken zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Het ‘Weerwater’ en het ‘Gooimeer’ ook. 

Vragen over bouw eigen huis 

Tijdens uw zoektocht naar een kavel in ‘Almere Haven’, schieten u waarschijnlijk veel vragen te binnen, zoals:

  • Wat kost het bouwen van een woning?
  • Wat kan ik bouwen op mijn kavel in De Laren?
  • Past een woning naar mijn wensen binnen de regelgeving ter plekke?
  • Hoe gaat het bouwproces in zijn werk? welke stappen worden doorlopen? 
  • Hoe en waar regel ik een aannemer?

Wij beantwoorden deze en andere vragen graag voor u.

Zorgeloos bouwen in Almere De Laren

01Architecten kan u van dienst zijn bij het gehele ontwerpproces van de woning en, desgewenst ook tijdens de realisatie. U kunt bij ons terecht voor een haalbaarheidsonderzoek en wanneer dat positief uitvalt gaan denken wij graag met u mee bij het opzetten van een ontwerp. We kunnen u ontzorgen bij het traject naar het aanvragen van een omgevingsvergunning (bouwvergunning) en desgewenst ook begeleiding bieden tijdens de daadwerkelijke bouw. We hebben de nodige ervaring met bouwen door het hele land, en we hebben met name ook ervaring met de situatie in Almere.

jaren 30 villa met roedes en witte kozijnen
Statige jaren 30 villa met rode steen, witte kozijnen met roedes en zwart hout in de gevel.

Het inschakelen van een ervaren architect scheelt u veel tijd en geld. U kunt het ontwerp en het aanvragen van de vergunning met een gerust hart aan ons overlaten.

Meer weten?

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen bij de bouw van uw huis in Almere De Laren Vraag een vrijblijven adviesgesprek aan en we nemen de mogelijkheden met u door.