Neem contact met ons op >
 

Wonen in Europakwartier Almere Poort

Wonen in Europakwartier Almere Poort

Ook wanneer je in een ‘stad’ wilt wonen kan je in Almere uitstekend terecht. Bijvoorbeeld, Binnenkort kan je gaan wonen in Europakwartier Almere Poort. 

ontwerp nieuw stadsdeel Almere
New Brooklyn Europakwartier Almere Poort

over Almere Poort

Almere is een erg gevarieerde stad met vele gezichten. binnen de gemeente is er voor iedere woonwens wel een plek te vinden. Ten westen van de stad, aan de spoorlijn naar Amsterdam ligt de wijk Almere Poort. Dit is de meest ‘stedelijke’ wijk van Almere. Net als in de rest van Almere vindt je ook hier een mengeling van koop,- huur,- en zelfbouwwoningen. Het verschil is dat hier de dichtheid wat hoger ligt, de sfeer urbaan is en het niveau van voorzieningen wat uitgebreider.

Zo beschikt Almere Poort bijvoorbeeld over een echt zandstrand aan het Veluwemeer, een jachthaven, een keur van winkels en uitstekende Ov-verbindingen naar Amsterdam en de rest van de Randstad. Daarmee is Almere Poort voor mensen met een actieve stedelijke leefstijl een aantrekkelijke plek om een woning te bouwen.

luxe stadsvilla met hoge plafonds
ruime ‘urban villa’ hoekwoning

profiteer van de voordelen van het bouwen met een architect

Ook in situaties met hoge dichtheid is het verstandig een architect in te schakelen bij nieuwbouw. De woning kan weliswaar geen vrijstaand pareltje in het landschap worden, maar er zijn in een stedelijke setting wel degelijk legio mogelijkheden een eigen draai te geven aan het uiterlijk van uw nieuwbouwwoning. Door een uitgekiende kleurcombinatie of verrassend materiaalgebruik springt een goed ontwerp visueel boven de massa uit.

Bovendien gaat het bij het ontwerpen van een woning niet enkel om het uiterlijk. Een goede architect heeft ook oog voor een logische indeling t.a.v. gebruik en een deugdelijke constructie van de woning. In een omgeving met een hogere dichtheid en minder groene open ruimtes is het ook zaak om oog te hebben voor de oriëntatie van de woningen en het contact met buiten vanuit het interieur. In een goed ontwerp is dit alles nauwkeurig op elkaar afgestemd. Zo ontstaat ook in een stedelijke context een unieke woning die als een maatpak past.

Het werken met een architect met ervaring heeft voordelen. Als u 01 Architecten Almere inschakelt voor de bouw van uw woning in het Europakwartier Almere Poort, profiteert u van:

  • Vooraf afgebakend ontwerpproces
  • Helder inzicht in bouwkosten op basis van de grootte van de woning
  • Kennis van de laatste architectuurtrends en ervaring met de laatste technieken
  • Ruime ervaring met het bouwen in Almere
  • Uitgebreid netwerk van leveranciers en bouwers en installateurs

Duidelijkheid staat bij ons voorop. Dat vertaalt zich in heldere prijsopgaven en inzicht in alle ontwerpbeslissingen. Het resultaat? Een fraaie stadswoning die in ieder opzicht perfect bij u past. 

Lonnekerspoorlaan te Enschede
zelfbouwwoning ‘grachtenpand’ in een setting met hoge dichtheid.

Meer weten over bouwen in Almere Poort

Wilt u meer weten over bouwen in Almere Poort? We nemen graag uw bouwplannen persoonlijk met u door. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.