Neem contact met ons op >
 

Strakke jaren 30-woning in Almere Oosterwold

01 architecten - jaren '30 woning met donkere baksteen
mei 02 2022

Strakke jaren 30-woning in Almere Oosterwold

Onlangs opgeleverd. Deze fraaie jaren 30-woning in Almere Oosterwold met een strakke uitstraling , ontworpen door 01 Architecten Almere. 

De woning ligt op een fraai kavel aan het eind van een rustige woonstraat in met riant ruimte rondom. 

verspringende goothoogten, luxe afgewerkte bakgoten

strakke jaren 30-woning in het groen

Bij de vormgeving van de woning, en met name ook de kleurstelling is rekening gehouden met de omgeving waarin de woning zou terechtkomen. Als gevolg van het bestemmingsplan in Almere Oosterwold kenmerkt deze wijk zich door zijn ruime kavels en groene opzet. Bouwers hier zijn namelijk verplicht een ruim kavel te kopen en een groot gedeelte daarvan in te richten als ‘stadslandbouw’. De toekomstige bewoners op deze plek hebben besloten hun kavel in te richten als een boomgaard. Bij wijze van contrast ten opzichte van het groen is voor de gevel een donkere kleurstelling gekozen.

typische jaren 30 kenmerken zijn aanwezig.

Qua stijl had de jonge familie een voorkeur voor een woning in de stijl van de jaren 30. In het eindresultaat zijn de typische kenmerken hiervan duidelijk herkenbaar aanwezig.

De woning heeft de typische speels verspringende kaphoogten, betonnen spekbanden en zorgvuldig gedetailleerde kozijnen met roeden. Op verschillende plekken zijn de kozijnen door de hoek van de bouwmassa doorgezet.

De opzet van de plattegrond volgt het typische jaren 30 motief. Via een klassieke halfronde voordeur kom je terecht in een riante hal met vide en een trap naar de verdieping. Vanuit daar is er zicht op de centraal gelegen woonkamer via een glazen deur.

In de woonkamer is aan lichtinval geen gebrek. Het ruime vertrek beslaat de hele oppervlakte van het linker bouwdeel en heeft riant glas in alle gevels rondom. Vanuit hier heeft men uitzicht op zowel de straat aan de voorzijde en het eigen erf aan de achterzijde.

De naastgelegen woonkeuken wordt gedomineerd door een ruim kookeiland in het midden en is van alle gemakken voorzien. Door de centrale positie van het kookeiland is dit in feite de spil van het dagelijks familieleven. Ook vanuit hier opnieuw, via het overdekte terras, een panoramisch uitzicht op de eigen boomgaard. Een soort eigen groene oase in de drukke randstad.

ruime plattegrond begane grondvloer

heerlijk luxe vertoeven in of rondom de eigen woning

In de verschillende ruimten in en rondom de woning zijn er zitplekken voor de verschillende momenten van de dag. Naast het informele samenzijn in de woonkeuken is er de woonkamer een gezellige plek voor de avonden samen. Buiten is er een gerieflijke overdekte veranda, direct bereikbaar vanuit de woonkeuken. Zodoende kan er zelfs bij slecht weer van de buitenlucht en de groene omgeving kan worden genoten. En achter de woning is er natuurlijk de boomgaard voor de BBQ/tuinfeest met vrienden aan een lange feestelijk gedekte tafel

pannengedekte jaren ’30 woning

nieuwbouw in Almere Oosterwold

Almere Oosterwold is een nieuwe woonwijk aan de zuidzijde van Almere in de Flevopolder. De wijk kenmerkt zich, zoals gezegd, door de hoge mate van zelfbeschikking en zelfvoorzienigheid. Door deze insteek zijn hier, tegen relatief lage kosten, riante kavels verkrijgbaar die voor het grootste gedeelte groen dienen te worden ingericht. De ontwerpvrijheid is groot, de woning kan geheel naar eigen inzicht en smaak worden vormgeven en ingericht. Deze aspecten maken deze plek waarlijk uniek binnen de drukke randstad.

Wel is het helaas zo dat er op dit moment binnen de gemeente Almere geen kavel voor het project Oosterwold meer beschikbaar is. Maar, hoogstwaarschijnlijk vindt het project later dit jaar een vervolg op het grondgebied van de gemeente Zeewolde, aan de overzijde van de snelweg A27. Op dat moment doet zich dus opnieuw een unieke kans voor om een ruime en gerieflijke woning/villa te realiseren op een zeer ruim kavel. Houdt u voor het laatste nieuws de website van het project Oosterwold goed in de gaten!

binnenkort nieuwe foto’s met fraaie groene omgeving

Wij zijn dermate enthousiast over het bereikte resultaat dat we het publiek deze beelden niet wilden onthouden. De woning is nog maar een paar weken opgeleverd, en de tuin/boomgaard in nog niet ingericht. Deze werkzaamheden worden echter de komende weken voortvarend opgepakt.

Binnenkort zullen de strakke donkere gevels van het huis dus, zoals de bedoeling was, prachtig worden omlijst door zijn groene omgeving. Op dat moment zullen we natuurlijk zeker nieuwe foto’s nemen en ook deze trots laten zien!

zelf ook een fraaie jaren 30 villa realiseren?

Zit u te denken aan het realiseren van een fraaie jaren 30-woning in Almere Oosterwold? Of misschien een villa in een uitgesproken andere stijl? En wilt u ook dat het naadloos past op de plek en perfect aansluit bij uw woonwensen? Dit is bij 01 Architecten zeker mogelijk. Neem gerust contact op met 1 van onze architecten via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen. En de kavel hoeft natuurlijk niet per sé in Almere Oosterwold te liggen.