Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw bungalow in Oosterwold

Bungalow in Oostwerwold
nov 22 2021

Nieuwbouw bungalow in Oosterwold

Momenteel zijn we op een van de laatste kavels in Almere Oosterwold bezig met het ontwerp voor een nieuwbouw bungalow.

01 Architecten Almere is overal in Almere actief. We zijn met name gespecialiseerd is nieuwbouw van villa’s en grote vrijstaande woningen. U kunt dus bij ons terecht voor een ontwerp in de villawijk van Almere, Almere Overgooi. 

Maar ook in de andere wijken van Almere, zoals Almere Nobelhorst, hebben wij de nodige ervaring. In Nobelhorst worden vooral vrijstaande woningen gebouwd. Daarmee kunnen we u zeker van dienst zijn. Maar ook als u, gezamenlijk met een ander, een 2^1 kap woning wilt realiseren is 01 Architecten de architect met relevante ervaring ter plaatse

Oosterwold is een geval apart

01 Architecten is overal in Almere actief, en dus ook in Almere Oosterwold. 

Almere Oosterwold is binnen de stad Almere een buitenbeentje. Het is een soort experiment in hedendaagse stedenbouw. Hier gelden bijzondere regels en mogelijkheden. Ook hier worden  zogenaamde ‘zelfbouw woningen’ gebouwd. In Oosterwold zijn voorwaarden qua bestemmingsplan erg specifiek en regels qua welstand erg terughoudend. 01 Architecten is vanaf het begin actief geweest in Almere Oosterwold en kent de voorwaarden en omstandigheden goed. 

jaren 30 woning Buitenplaats Oowsterwold - 01 Architecten Almere
vrijstaande jaren ’30 woning Buitenplaats Oosterwold

Het project Oosterwold bestaat uit twee gedeeltes. Het gedeelte in de gemeente Almere is inmiddels geheel volgepland. Hoogstwaarschijnlijk gaat het ‘experiment’ aan de andere zijde van de snelweg, in de gemeente Zeewolde, een vervolg krijgen. Het precieze hoe, wat en wanneer is op dit moment nog onderwerp van discussie in bestuurlijke kringen van de gemeente Zeewolde.

Bungalow in Almere Oosterwold
vrijstaande baksteen bungalow

Nieuwbouw bungalow in Almere Oosterwold

Ondertussen is 01 Architecten op een van de laatste kavels van Oosterwold nog bezig een riante bungalow te realiseren. 

Een gevolg van de specifieke regelgeving in ‘Oosterwold’ is dat veel woningen hier worden uitgevoerd met een plat dak. Er is veel ruimte om een grote woning te realiseren en daarbij is het niet meteen noodzakelijk om te ‘stapelen’. (meerdere verdiepingen bouwen) Een woning waarbij alles gelijkvloers wordt gerealiseerd paste ook goed bij de wens van onze opdrachtgever om een leeftijdsbestendige woning. 

Het resultaat is een strakke woning met een sterk horizontale belijning. Doordat het woongedeelte is voorzien van een extra hoog plafond verspringen de daklijnen bij de verschillende bouwdelen t.o.v. elkaar.  In het hoge gedeelte zorgen verdiepingshoge glazen puien voor een riante lichttoetreding in de woonkamer en keuken. 

Het eigentijdse karakter van de woning wordt onderstreept door het materiaalgebruik. De woning is opgebouwd met een lichte strakke baksteen. gevelvlakken voorzien van naturele houten rombusdelen zorgen voor een aangenaam contrast en een warme uitstraling. 

programma en gebruik als belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp

Een belangrijk uitgangspunt voor de opdrachtgever van deze woning is gezinsleven/familieleven.  De opdrachtgevers hebben de gewoonte de gehele familie ieder weekend thuis te ontvangen om gezamenlijk te eten. De woning moest daarom hiervoor geschikt zijn. Dit was een van de belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp.

Daarnaast leeft de grootmoeder van de opdrachtgever met hen onder één dak. Hiervoor zijn in het ontwerp de nodige voorzieningen getroffen.

Het ontwerp van de woning is voorzien van een riante leefkeuken met een grote eettafel. Het gezinsleven/familieleven speelt zich voornamelijk in deze ruimte af. Via schuifdeuren zijn de verschillende terrassen en buitenruimten bereikbaar aan de zuidkant en in de boomgaard. 

Het privégedeelte/slaapvleugel van de woning is voorzien van een slaapkamers, een aantal logeerkamers en een aparte grote slaapkamer voor de inwonende grootmoeder. Deze kamer is voorzien van een eigen badkamer die vanuit de slaapkamer te bereiken is. 

nieuwbouw op maat in Almere

Door gebruik te maken van een architect is het voor de opdrachtgever mogelijk geworden om in Almere Oosterwold een nieuwbouwwoning op maat te realiseren. Door de specifieke situatie van de kavels en de omstandigheden van de familie als uitgangspunt te gebruiken is er een unieke woning ontstaan die naadloos aansluit op de wensen en gebruiken van de familie. Het is natuurlijk fraai dat dit ook in het uiteindelijke ontwerp is af te lezen. 

Hoewel de mogelijkheden in Almere Oosterwold in dat opzicht wel ver reiken is een dergelijke benadering in de andere wijken van Almere zeker ook mogelijk. Wij van 01 Architecten kiezen eigenlijk altijd een benadering waarbij we de omstandigheden en wensen van de opdrachtgever centraal staan. Dit is het uitgangspunt bij de vormgeving van de woning. Het resultaat zou, volgens ons, altijd een ‘maatpak’ moeten zijn voor de specifieke situatie van de opdrachtgevers. Het resultaat is zodoende een uniek en verassend ontwerp. 

jaren 30 villa met roedes en witte kozijnen
Statige jaren 30 villa met rode steen, witte kozijnen met roedes en zwart hout in de gevel.

heeft u ook plannen voor nieuwbouw in Almere?

Heeft u ook plannen om van de unieke mogelijkheden in Almere Oosterwold gebruik te maken om uw eigen ‘maatpak-woning’ te ontwikkelen? Dan zult u helaas nog even moeten wachtten totdat het project ‘Oosterwold’ in Zeewolde zijn vervolg neemt.

Maar, zoals gezegd, kunnen we ook in andere stedelijke en landschappelijke settingen een woning voor u ontwerpen die nauwkeurig aansluit bij uw dagelijks leven en uw eisen/wensen. Op het moment van schrijven komen er in Almere in de wijken Nobelhorst en Overgooi weer een aantal kavels beschikbaar. Ook hier kunnen we voor u een woning ontwikkelen die perfect bij uw omstandigheden aansluit. Dit is bij 01 Architecten in tal van stijlen mogelijk.

Neem gerust contact op met 1 van onze architecten via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen.