Neem contact met ons op >
 

Nieuwe kavels in Almere, voor elk wat wils.

moderne villa Leusden riet
sep 22 2022

Nieuwe kavels in Almere, voor elk wat wils.

In Q4 van 2022 geeft de gemeente Almere nieuwe kavels uit in verschillende wijken van de stad. De keuze is reuze, er is voor elk wat wils. 

Almere verschillende wijken, diverse woonmileu’s

De gemeente Almere streeft ernaar een aantrekkelijke, diverse stad te zijn/worden. Daarom hebben de verschillende wijken en buurten in Almere ieder een eigen karakter. Elk deel van Almere ademt een andere sfeer. En elk deel van Almere bedient een andere doelgroep. Door te variëren in dichtheid en voorzieningen is iedere buurt verschillend. Het bebouwingsbeeld in de buurten is zorgvuldig vormgegeven. Hierdoor ontstaan er verschillende woonmilieus. Er is voor mensen uit iedere doelgroep en iedere levensfase een passende plek te vinden

Vooral dit najaar is er voor kavelzoekers veel te kiezen. Want, volgens de planning op de website van de gemeente, komen er tientallen kavels beschikbaar in twee van de meest populaire wijken in de stad. 

Nobelhorst, het dorp van Almere

Almere Nobelhorst noemt zichzelf ‘het dorp van Almere’. Dit stadsdeel richt zich vooral op jonge gezinnen en wil graag een dorpse sfeer ademen. Daarom is Nobelhorst vooral kleinschalig en sociaal overzichtelijk. Hier kennen de mensen hun buren bij de voornaam. Straten in Nobelhorst zijn verkeersluw, kinderen kunnen zorgeloos buitenspelen.

De stedenbouwkundige opzet is gemoedelijk en dorps. Maar de architectuur is dat ook. Voor de jongste uitbreidingen van de wijk is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld zodat het beeld gezellig en dorps blijft.

Villawijk Vogelhorst

Almere Vogelhorst noemt zichzelf ‘villawijk’. Vogelhorst ligt wat verder van het centrum. In deze wijk ligt de nadruk wat meer op luxe en landelijker wonen. Grotere kavels, grote woningen in een natuurlijke ambiance. 

Voor de architectuur houdt dit meer vrijheid in om een woning te realiseren zoals u dit wilt. Er kan groter en luxueuzer gebouwd worden. Met alle ruimte om specifieke woonwensen te realiseren.  

De meerwaarde van een architect.

Of het nu gaat om het slim ontwerpen binnen de grenzen van een beeldkwaliteitsplan. Of het realiseren van een grotere luxueuzer woning. Een ervaren architect kan u nuttige diensten bewijzen. 

Specifieke woonwensen inpassen in een beperkend raamwerk verlangt inventiviteit en creativiteit. Ervaring met soortgelijke opdrachten is dan belangrijk. Een ervaren architect kan trefzeker de mogelijkheden inschatten en daardoor de indeling en vormgeving van de woning optimaal aanpassen. 

Het bouwen van een grote en comfortabele villa op een ruim kavel biedt minder beperkingen. Maar nog steeds is het belangrijk dat het resultaat fraai en goed in verhouding is. Een harmonieus ontwerp op een fraai kavel verhoogt de waarde van de woning sterk.

Daarnaast dient een architect op de hoogte te zijn van de laatste woontrends en de nieuwste technische mogelijkheden. Resultaat is een villa zijn die veel woongenot biedt en waar u trots op kan zijn.  

Wat zijn de kosten van het zelfbouwen op een van deze beide plekken?

De eerste kostenpost die de potentiele bouwer/bewoner tegenkomt is de kavelprijs. Dit is een belangrijke post in de totaalkosten. Vanzelfsprekend is een grote kavel in een villawijk wat prijziger dan een bescheidener kavel in ‘het dorp van Almere’.

Daarnaast is de totaalprijs voor een belangrijk deel afhankelijk van de aanneemsom. Deze is dan weer afhankelijk van het afwerkingsniveau van de woning. Voor een relatief eenvoudige woning beginnen prijzen vanaf ca. €600,-/m³. in het geval van een luxueuzere villa dient men rekening te houden met prijzen vanaf ca. €800,-/m³ tot €1000,-/m³. 

Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog kosten voor: 

 • leges
 • constructeur
 • sonderingen
 • architect
 • keuken 
 • stoffering 
 • tuin en oprit

Het kan daarom dus goed zijn vooraf alvast een rekensom te maken. Dan weet u of u voor dat mooie royale kavel kunt gaan, of wellicht op het kleinere kavel een completer pakket kunt realiseren.

Hoe werkt bouwen bij 01Architecten Almere?

Wij helpen u graag bij het doorlopen van een ontwerpproces voor uw eigen woning. Ons proces hebben we in een overzichtelijke vorm gegoten:

 • Stap 1: Het 1e gesprek met u en het maken van het schetsontwerp
 • Stap 2: Verfijnen van het schetsontwerp. En het krijgen van welstands/ gemeentelijke goedkeuring.
 • Stap 3: Gereed maken van de stukken ten behoeve van de bouwaanvraag
 • Stap 4: Zorgen dat de aannemer goed tekenwerk heeft waarop hij zijn prijs kan baseren.

Als voorbereiding op een (vrijblijvend) gesprek mailen we u graag een uitgebreid stappenplan en een concept offerte. Zo ontstaat er inzicht in de kosten en het tijdspad van een mogelijk ontwerpproces. 

Meer informatie over het bouwproces vind u hier

Door onze jarenlange ervaring met ontwerpen voor particulieren weten we wat belangrijk voor u kan zijn. In samenwerking met u realiseren we zo uw unieke, passende woning. 

Bel ons rechtstreeks op 06-83342002 of mail naar info@01architecten.nl