Neem contact met ons op >
 

Nieuwe kavels in Nobelhorst

Rietgedekte villa met oversteek en eikenhouten accenten te Uchelen in Apeldoorn
jun 30 2021

Nieuwe kavels in Nobelhorst

Volgens de planning van de gemeente Almere zullen er binnenkort ca. 66 nieuwe zelfbouw kavels beschikbaar komen in Almere Nobelhorst. Medio juli zal de gemeente starten met de inschrijving voor de ontwikkeling van ‘Veld 17’ in deze populaire wijk.

overzicht plan Almere Nobelhorst

Sinds jaar en dag is in binnen Almere veel aandacht voor de mogelijkheden van ‘zelfbouw’. De gemeente begrijpt dat bij veel mensen de behoefte bestaat de woning en de woonomgeving zelf vorm te geven. Om in deze behoefte te voorzien stelt Almere een grootgedeelte van haar bouwgrond ter beschikking aan zelfbouwers. Komend kwartaal (Q3 2022) staan er voor dit doel weer 66 kavels in veld 17 op het programma.   

De 66 kavels in Nobelhorst zijn inderdaad ‘zelfbouwkavels’. Dat betekent dat u een kavel koopt en vervolgens door uw eigen woning realiseert. Waarschijnlijk zal de gemeente, zoals ook bij de vorige ronde kaveluitgiftes, een beeldkwaliteitsplan opstellen voor de inrichting en het uiterlijk van de wijk. Daarnaast dient uw toekomstige woning natuurlijk aan de bepalingen in het bestemmingsplan te voldoen. 

Om in de praktijk te garanderen dat het resultaat uiteindelijk zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en eisen is het raadzaam dat u zich bij deze ‘vertaling’ van uw wensen laat bijstaan door een ervaren architect die ervaring heeft met de omstandigheden en de plek. 

Klassiek vrijstaande woning met verspringende gootlijn en vlakke donkere dakpan

bouwen met een architect

U weet, vanzelfsprekend, als geen ander zelf wat u belangrijk vindt aan uw nieuwe woning. Vervolgens dienen deze wensen te worden ingebed in een concreet voorstel dat zich voegt naar de bepalingen in het beeldkwaliteitsplan. Een ervaren architect is juist hierin handig en doeltreffend. Het resultaat zal dan een concreet ontwerp zijn dat binnen de omgeving en context past, maar ook aan al uw verlangens voldoet.  

01 Architecten heeft ruime ervaring met uiteenlopende woningtypes in heel Nederland en heeft met name ook in de omgeving van Almere verschillende woningen gerealiseerd.

01ARCHITECTEN-rietgedekte-vrijstaande-woning
Nieuwbouw villa in Hellendoorn met wit stucwerk, eikenhouten balken en vlakke dakpannen

zelfbouw kavels in Almere zijn populair

Kavels in Nobelhorst waren altijd al erg gewild. Naar verwachting zullen de binnenkort aangeboden kavels dan ook vlot verkocht raken. Wanneer ook u in deze plezierige wijk een plekje wilt veroveren is het verstandig er vroeg bij te zijn.

U kunt op de hoogte blijven van de gang van zaken door u te abonneren op de nieuwsbrief van de gemeente. U weet dan precies wanneer de inschrijfperiode van start zal gaan. De actuele situatie kunt u zien op de ‘kavelkaart’ van de gemeente. Daarnaast doen ook wij ons best de informatie op deze website zo actueel mogelijk te houden.

 

01ARCHITECTEN-Nieuwbouw-moderne-villa-met-vlakke-dakpan-en-eiken-houten-entree,-stucwerk-en donkere-kozijnen-te-Nijverdal

benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u enthousiast geworden over het wonen in het ‘dorp van Almere’? Neemt u dan eens contact op met een van onze architecten. We praten u graag bij over de gang van zaken bij het bouwen met een architect.

Graag informeren we u over de mogelijkheden die de aangeboden kavels bieden. Indien gewenst kunnen we u door het gehele bouwproces begeleiden. We vertalen uw wensen in een concreet en passend ontwerp en lichten u voor over met welke zaken u rekening dient te houden. We maken van u graag een van onze tevreden klanten. 

2 onder 1 kap woning, ronde kap
Witte villa met pannendak