Neem contact met ons op >
 

Recent opgeleverd op Buitenplaats Oosterwold

jaren 30 woning Buitenplaats Oowsterwold - 01 Architecten Almere
mrt 26 2021

Recent opgeleverd op Buitenplaats Oosterwold

afgebouwd en opgeleverd in Almere

Onlangs heeft 01 Architecten Almere deze fraaie woning opgeleverd op Buitenplaats Oosterwold in Almere. Voor onze opdrachtgevers hebben we hun wensen en eisen vertaald naar een luxe, comfortabele woning. Een woning die perfect past in de rustige, groene omgeving van de ‘buitenplaats’. Voor de kwalitatief hoogwaardige realisatie was Aannemingsbedrijf Gebr. de Ruiter B.V. uit IJsselmuiden betrokken.  Met dank aan alle partijen die hebben meegewerkt. Het resultaat mag er zijn!  

fraaie jaren ’30 woning op een ruim kavel in Almere Oosterwold

kansen en mogelijkheden in Almere Oosterwold

Almere Oosterwold neemt een uitzonderlijke plaats in het woningaanbod in de regio. Met name ook de bouwmogelijkheden in de wijk zijn uniek.

Door speciale regelgeving ontstaat aan de zuidkant van Almere een nieuwe wijk. Deze wijk is opvallend ruim en groen is opgezet. De ontwerpvrijheid is erg groot. Er wordt gestreefd toekomstige bewoners de gelegenheid te bieden hun eigen omgeving vorm te geven. 

Binnen deze wijk neemt ‘Buitenplaats Almere’ een speciale positie in. Op Buitenplaats Almere hebben 63 partijen zich verenigd om samen ‘een groene enclave buiten de grote stad’ te scheppen. De naam ‘Buitenplaats Oosterwold’ lag daarmee voor de hand. 

stedenbouwkunding ontwerp Buitenplaats Oosterwold
Buitenplaats Oosterwold, een groene enclave buiten de grote stad

Met een stedenbouwkundig plan als basis is er een mini-wijkje opgezet rondom een groene kern met waterpartijen. De kavels vallen op door hun riante maten. Het water biedt vanuit de woningen prachtige uitzichten. 

Woning inpassen op de kavel

‘Ons’ kavel ligt binnen ‘Buitenplaats’ aan de binnenkant van de ringweg. Hierdoor grenst de woning  aan de achterkant direct aan de waterpartijen in het midden. Natuurlijk wilden de opdrachtgevers dit ruimtelijk in het ontwerp opnemen. Daarom zijn de woon,- en de werkkamer aan de achterzijde van de woning geplaatst. Vanwege het uitzicht en lichtinval bestaat de achtergevel grotendeels uit glas. Een hoekkozijn in de woonkamer zorgt ervoor dat het uitzicht breed in het interieur aanwezig is. 

lichtinval en uitzicht door veel glas in de achtergevel

jaren ’30 detailering

Qua stijl waren de opdrachtgevers vooral gecharmeerd van de jaren ’30 stijl. Daarom is de woning in deze populaire stijl opgebouwd. Het genoemde hoekkozijn is een opvallend element. De woning is gebouwd met een fraaie steen. Daarnaast wordt hij opgesierd door klassieke en kwalitatief hoogwaardige details. Details zoals de bakgoten met groot overstek, stenen raamdorpels, stenen speklagen en zinken hemelwaterafvoeren.

Nu de woning is opgeleverd wordt druk gewerkt aan de inrichting en de tuin. De tuin zal nog wel een jaartje moeten groeien. Maar binnenkort zullen onze opdrachtgevers kunnen genieten van een riante en gerieflijke woning in het ruime groen van Almere Oosterwold. 

Mocht u na  het lezen van dit succesverhaal ook zin hebben gekregen om uw woondroom te bouwen? Neemt u dan contact met ons op. Tijdens het ontwerpproces kunnen we ook uw wensen vertalen in een naadloos passend ontwerp.