Neem contact met ons op >
 

Schets ontwerp voor uw villa in Almere Overgooi

knus landhuis met verspiringende rietlijn
apr 07 2022

Schets ontwerp voor uw villa in Almere Overgooi

wilt u wonen in een riante woning in de Randstad? misschien is een kavel in Almere Overgooi dan voor u een goed idee? 

kavels in Almere Overgooi

Voor veel mensen is een riante woning op een grote kavel in de Randstad, nabij Amsterdam, de ultieme woondroom. Zo’n proces begint bij het bemachtigen van een geschikte kavel. Dit is meteen ook een eerste grote hindernis. Kavels zijn schaars, de mogelijkheden in meeste steden en dorpen in de Randstad/Gooi zijn grotendeels volgebouwd.

Almere vormt hierop een uitzondering. Ten zuiden van Almere zijn er veel mogelijkheden voor nieuwbouw op Landgoed Overgooi. Het gebied kenmerkt zich door de royale kavels met veel mogelijkheden voor variante en individualiteit.

01 Architecten - 3d impressie handschets witgestucte villa met zinken dak
handschets witte villa met zinken dak en zwarte kozijnen met roeden

Recentelijk zijn er nog 5 kavels aangeboden, maar Almere Overgooi is volop in ontwikkeling. Ook de komende tijd zullen er, door de gemeente, nog regelmatig nieuwe kavels worden aangeboden. Voor actuele informatie over de aanbod van kavels verwijzen we u naar de website van de kavelwinkel, en raden we u aan zich te abonneren op de nieuwsbrief.

01 Architecten - handschets perspectief villa met zinken dak
achterzijde villa met zinken dak

Kavelgrootte:

Kavelmaten hier zijn riant, 1.500 – 5000m², en zijn bedoeld voor zelfbouw villa’s die onder architectuur worden gerealiseerd. De kavels zijn breed en de voorgevel rooilijn ligt ver naar achter. Dit benadrukt het groene karakter van de wijk. De ruimte op de kavels en de opzet van de regelgeving bieden ruimte aan verschillende typen villa’s en woningen. Ieder kavel krijgt zo zijn unieke karakter.

01 Architecten - handschets perspectief witgestucte villa Almere Overgooi
Entree witte villa met rieten dak in Almere

Bebouwingsmogelijkheden:

Een kavel in Almere Overgooi is echt geschikt voor uw toekomstige droomwoning. De mogelijkheden in het bestemmingsplan zijn breed. U kunt zelf beslissen of u een voorkeur heeft voor een villa met een rietenkap, of liever een strakke moderne schuurwoning wilt realiseren. Er is voor elk denkbaar genre volop mogelijkheid.

01 Architecten - handschets achterzijde rietgedekte villa Almere Overgooi
handschets aanzicht vanuit de tuin

Het bestemmingsplan voorziet in een bouwvlak afhankelijk van de afmetingen van de kavel. Aangezien het kavel zo groot is, is ook het bouwvalk waarbinnen een hoofdgebouw gerealiseerd kan worden buitengewoon riant. een typische kavel in Overgooi heeft een vrij indeelbaar bouwvlak van minstens 500m²! Daarnaast kunnen buiten dit bouwvlak ook nog (in zekere mate) bijbehorende bouwwerken worden ontworpen.

een uniek schets ontwerp als eerste stap voor uw villa in Almere Overgooi

Heeft u al een kavel? Een volgende stap is dan een vrijblijvend oriënterend gesprek met 01 Architecten Almere. We laten u graag een aantal voorbeelden laten zien van door ons gerealiseerde woningen ter inspiratie. En helpen u graag uw wensen voor een nieuwe villa uit te kristalliseren.

In een volgende stap zetten we dan een uniek schets ontwerp op voor uw villa in Almere Overgooi. We beoordelen de haalbaarheid van uw wensen en vertalen ze in een eerste versie van plattegronden en gevelaanzichten. We presenteren het resultaat ook in fraaie met de hand geschetste sfeerbeelden zoals de illustraties hierboven.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat 01 Architecten Almere u ook uitstekend kan en wil helpen bij het realiseren van woningen en villa’s op andere plekken dan Almere Overgooi.