Neem contact met ons op >
 

Vrijstaande rietgedekte villa in Almere Overgooi

01 Architecten - moderne villa met luxe uitstraling
feb 20 2024

Vrijstaande rietgedekte villa in Almere Overgooi

momenteel wordt er in Almere Overgooi vlijtig gebouwd aan een rietgedekte villa die we in deze villawijk hebben mogen ontwerpen

Op een riant kavel aan een van de rustige woonstraten in deze groene wijk wordt een fraaie eigentijdse villa gerealiseerd. De impressies op deze pagina geven een goed beeld van de beoogde situatie voor wanneer de woning gereed is. Wanneer de bouw (binnenkort) is afgerond zullen we ook het eindresultaat met trots laten zien.

gebruik als basis voor de indeling

Het (voorgenomen) gebruik van de woning was aanleiding voor een specifieke indeling van de plattegronden. Een ontwerp als ensemble van verschillende bouwvolumes lag hierdoor voor de hand. Deze vormgeving maakt logische relaties tussen de woonfuncties onderling, en tot de kavel, mogelijk. De verschillende bouwvolumes hebben allemaal hun eigen rieten kap. Met een complexe en luxe uitstraling als gevolg.

01 Architecten - Eigentijdse-rietgedekte-villa-met-verspringend-rieten-dak
voorzijde van de woning met fraaie lichtaccenten

witte villa in een groene tuin

Aan de voorzijde benadert men de woning via een riante, U-vormige oprijlaan, die met een dubbele poort zijn afgesloten van de openbare weg. Via deze oprijlaan kan je rondrijden voor de centrale ingang langs. Fraai en indrukwekkend, maar ook praktisch. Doordat de woning diep op het kavel staat ligt de oprijlaan riant in het groen. De indrukwekkende woning wordt door het groen fraai omlijst.

De hele kavel is riant, dus ook aan de achterzijde is er nog genoeg plaats voor een groot terras en een fraai vormgegeven tuin. Ook hier een fraaie omlijsting van de woning. De terrassen zijn rechtstreeks vanuit de woonkamer en bijkeuken toegankelijk en bieden een heerlijke plek om buiten te vertoeven.

fraaie materialen voor een luxe uitstraling

De villa springt in het oog door het luxe materiaalgebruik. Strakke witgestukte gevels. Verschillende dakvlakken met rieten daken geven een natuurlijke uitstraling. Ter contrast bestaat de afwerking van de nok en de dakkapellen uit gepatineerd zink met een donkere kleur. Ook in de gevel is kleurcontrast gezocht door incidenteel gebruik van donkere bakstenen. De gevelopening zijn riant en voorzien van houten kozijnen met een donkere afwerking.

samenspel

Dat wat dit ontwerp goed maakt is het samenspel tussen de verschillende elementen. De bouwvolumes onderling. De manier waarop de woning op de kavel staat. De indrukwekkende verschijning, met luxe materialen en zorgvuldige details. De manier waarop de woning is ingebed in de fraai aangelegde groene tuin, en de manier waarop de praktische onderdelen van de tuin zich relateren aan de functies in de woning. Alles komt op een vanzelfsprekende en fraaie manier tezamen. De eigentijds vormgegeven villa straalt hierdoor luxe en klasse uit, maar is ook heerlijk in het alledaags gebruik.

zelf bouwen een vrijstaande villa bouwen in Almere Overgooi?

Heeft u ook bouwplannen? Heeft u al een kavel? (of niet) Wilt u zelf ook een riante en goed doordachte, vrijstaande villa in Almere Overgooi? Of heeft u al een kavel elders in Almere, of misschien zelfs elders in het land? Kijkt u eens naar de goede ervaringen van eerdere particuliere opdrachtgevers. Of neemt u gerust meteen contact met ons op. Wij kunnen ook u op weg helpen naar de realisatie van een fraaie, luxe woning precies zoals u dat wenst, op iedere locatie in Nederland.