Neem contact met ons op >
 

Zelf bouwen in Flevoland en het Gooi

Woning in Belgische stijl
mei 01 2021

Zelf bouwen in Flevoland en het Gooi

Door de lage rentestand is het zelf bouwen van een woning ook in Flevoland momenteel erg populair. Zo populair dat het aanbod van kavels de vraag momenteel amper kan bijbenen.  

Binnen de provincie Flevoland is met name Almere populair als woonplaats. Dit is begrijpelijk. Almere ligt prachtig in het groen en biedt alle denkbare voorzieningen voor de kritische woonconsument. Met name de ligging op ‘korte’ afstand van Amsterdam is voor Almere een groot voordeel. Kavels in Almere zijn gewild. Als je kans wil maken om in Almere uw droomwoning te realiseren is nodig op de hoogte te blijven van de toekomstige ontwikkelingen. Het is aan te bevelen je te abonneren op de nieuwsbrief van de kavelwinkel 

vrijstaande jaren 30 woning met pannendak - 01 Architecten Nijverdal
wonen op een grote kavel in Flevoland

beschikbare kavels in de omgeving van Almere

Mocht de nabijheid van Amsterdam nou niet direct van belang zijn voor je, dan zou je ook kunnen overwegen om elders in Flevoland zelf te bouwen. Zo is er bijvoorbeeld ook in Lelystad een wijk in aanbouw met bijzondere aandacht voor zelfbouw: ‘Lelystad Warande’ In de wijk ‘Buitenhof’ zijn op het moment van verschijnen van dit artikel, 28 April 2021, zelfs nog enkele kavels beschikbaar in het ‘Everloo’. 

Een overzicht van beschikbare kavels in Lelystad Buitenhof
situatie Lelystad Buitenhof mei 2021

Kavels vinden via Funda

Tenslotte is het natuurlijk ook mogelijk om langs particuliere weg in het bezit te komen van kavels. Speciaal hiervoor beschikt de populaire app van ‘Funda’ over een zoekfunctie voor bouwgrond. Deze functie is niet aanwezig op de website, dus het is daarvoor nodig de app te downloaden. Binnen deze app kun je vervolgens de gewenste woonplaats en een straal daaromheen instellen waarbinnen je wilt zoeken. 

Moderne nieuwbouw villa Dalmeden Stromen - 01 Architecten
nieuwe witte woning met rieten dak

bouwen met een architect

Heb je op één van de bovenstaande manieren een kavel weten te verkrijgen, dan is het natuurlijk belangrijk dat er een, voor de plek passende, woning ontworpen wordt. Deze woning dient niet alleen te passen op de uiteindelijke plek. Maar de woning moet natuurlijk ook aansluiten bij al uw woonwensen.

Wij van 01 Architecten kunnen u hierbij helpen. We hebben ruime ervaring met dit soort opdrachten en kunnen met trots wijzen op vele tevreden klanten in heel het land.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag op weg.