Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw Frank Lloyd Wright villa

Villa schoorteen wit speels architect, villa in Almere Vogelhorst
okt 11 2019

Nieuwbouw Frank Lloyd Wright villa

Binnenkort verschijnt er een uitgebreide reportage van deze nieuwbouw Frank Lloyd Wright villa in de buurt van Nijmegen. Het boek van The Art Of Living is een verzameling van luxe villa’s. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de reportage. In dit artikel laten we even een voorproefje zien van de fraaie beelden die er geschoten zijn.

Het is ontzettend prettig om de tevreden opdrachtgevers te horen vertellen over het proces. En te zien dat ze trots zijn op het resultaat. De beelden van de buitenzijde waren al een eerder op deze site te zien, maar de beelden van de binnenzijde maken het beeld echt compleet.

Interieur met natuursteen

Het interieur van de woning vormt een geheel met de buitenzijde. Een sfeervolle haard scheid de woonkamer van de eetkamer. De robuustheid van de haard vormt een mooi contrast met de vlakke wanden.

Het gemak van een grote keuken

De keuken is een centrale spil in de plattegrond. Hij is te bereiken via de eetkamer maar ook via de televisieruimte. De keuken is voorzien van veel werkruimte. Een groot kookeiland van 1,2 meter heeft aan weerszijde lades. Daarachter is een grote utility-wand geplaatst. En aan de andere zijde is een extra werkblad gecreëerd, waarbij alle kastruimte mooi vlak in de wand is weg gewerkt.

Royale entree met vide, eikenhout en stalen kozijnen

De royale entree heeft een mooie strakke steektrap. Deze is gemaakt uit wit hout en eikenhout. Hierdoor ontstaat een warm effect wat zowel buiten als binnen voor eenheid zorgt.

Binnen en buiten in balans

Deze nieuwbouw Frank Lloyd Wright villa is zowel van binnen naar buiten, als van buiten naar binnen ontworpen. Hoekkozijnen op de verdieping knippen optisch de kap los van de onderbouw en maken de hoeken speels en dynamisch. Maar ook juist vanuit de binnenzijde ontstaat er de vrijheid om zichtlijnen schuin vanuit de leefvertrekken te krijgen. In onderstaande beeld het hoekkozijn in de slaapkamer wat uitzicht geeft over het lager gelegen vlakke rivierenlandschap.

Tevreden opdrachtgevers

Het is ontzettend prettig om na het ontwerp en bouwproces tevreden opdrachtgevers te mogen bezoeken. Zowel opdrachtgever als 01 Architecten is trots op het resultaat. Heeft u bouwplannen? Neem dan contact op met ons architectenbureau. U kunt ook andere ervaringen lezen van particulier opdrachtgevers, of reeds gerealiseerde beelden bekijken.

Wilt u nog een reportage van een andere stijlvolle villa zien, dan is deze rietgedekte villa in Gelderland Beekbergen wellicht wat voor u.