Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw strakke schuurwoning met riet te Harderwijk

schuurwoning met riet Harderwijk
feb 27 2018

Nieuwbouw strakke schuurwoning met riet te Harderwijk

Nieuwbouw strakke schuurwoning met riet te Harderwijk bijna gereed

Op een mooie nieuwbouwlocatie op een royaal perceel wordt een nieuwe strakke schuurwoning met riet op het dak gerealiseerd. De buitenzijde van de woning staat bijna. De woning oogt nu al bijzonder. Wanneer straks de omgeving ook vorm heeft gekregen is, komt deze fraaie schuurwoning nog beter uit.

moderne schuurwoning Harderwijk

Aanzicht entreezijde schuurwoning te Harderwijk

ontwerp nieuwbouw strakke woning Harderwijk

Schetsontwerp van schuurwoning

Ingetogen strakke schuurwoning

De woning heeft een ingetogen chique vormgeving. Het dak is bedekt met riet. Aan de bovenzijde zijn geen nokvorsten toegepast, maar is gekozen voor een strakke koperen afwerking. De rieten kap is ook vertikaal om de hoek gezet waardoor er een strak en conceptueel beeld ontstaat. Het riet wordt gedragen door de witte dakplaat. Deze vormt een mooi contrast met het vertikaal toegepaste donkere hout van de gevel.

Openheid richting de tuin

De woning heeft een gesloten uitstraling ter plaatse van het voorerf. Hierbij is de rieten kap dominant. Maar richting de tuin ontstaat er een heel open beeld. Zo heeft de woning maximaal profijt van de tuin. De vormgeving is zo gemaakt dat het lijkt alsof de dakrand over gaat in de betonplaat die richting de tuin loopt. Op deze manier is er een mooie strakke overgang van terras naar de tuin. Ook is de vormgeving van de woning zo onlosmakelijk met de inrichting van de tuin verbonden.

 

schuurwoning met riet Harderwijk

Aanzicht van de schuurwoning vanaf de tuin gezien

schuurwoning riet 01 architecten schets

Schetsontwerp schuurwoning vanaf de tuinzijde

Genieten op de veranda

Doordat de kap deels doorsteekt ter plaatse van de keuken is er hier een mooie zitplek gecreëerd. Hier kunnen de toekomstige bewoners vanaf het vroege voorjaar tot ver in het najaar uit de wind in de zon zitten. Wilt u ook een strakke nieuwbouw woning? Neem dan contact op met 1 van onze architecten. We helpen u graag verder!