Neem contact met ons op >
 

Bouw jaren ’30 woning in Almere Oosterwold

klassieke jaren '30 woning
feb 27 2021

Bouw jaren ’30 woning in Almere Oosterwold

Onlangs is door Haafkes Bouwondernemers in Almere Oosterwold begonnen met de bouw van een grote jaren ’30 woning die we voor een jonge familie uit Leiden ontworpen hebben. 

Na een recente gezinsuitbreiding was het gezin op zoek naar een nieuwe woning. Graag een ruime woning in het ruime groen onder de rook van Amsterdam. (beide ouders werken in Amsterdam) Na een zoektocht kwamen ze uit in Almere Oosterwold. Dat is niet verwonderlijk. 

fundering voor een grote jaren ’30 woning

bouwen in Oosterwold

Iedereen die over de autosnelweg A27 rijdt en naar het westen kijkt ziet dat er ten zuiden van Almere van alles gebeurt. Op deze plek ontstaat een geheel nieuwe, experimentele stadswijk van Almere. De wijk valt op door haar ruime opzet en door de diversiteit van bouwvormen. Dit is beide het gevolg van de unieke manier waarop de ontwikkeling van Oosterwold is opgezet. 

De regelgeving in Oosterwold voorziet erin dat de (toekomstige) bewoners een behoorlijk deel van de kavel dienen te reserveren voor ‘stadslandbouw’. Het gevolg is dat de wijk zeer ruim en erg groen is. Om dit mogelijk te maken zijn de kavels ook buitengewoon groot. Gelukkig is de grondprijs per m² daarbij wel buitengewoon laag. 

Daarnaast stelt de gemeente weinig regels aan de bebouwing die  gerealiseerd wordt. Wanneer je een unieke woning wilt, geheel naar eigen inzicht, biedt Almere Oosterwold een buitenkans.

Doordat er met regelgeving terughoudend wordt opgetreden vanuit de gemeente ontstaat er in Oosterwold een enorme verscheidenheid aan woningtypes. Ook 01 Architecten maakt graag gebruik van deze ontwerpvrijheid. We zijn nu dus begonnen met de realisatie van een jaren ’30 woning. Maar op steenworp afstand hebben we recentelijk nog een ruime eigentijdse bungalow in wit stucwerk opgeleverd. 

 

grote jaren ’30 woning met typische verspringende kaphoogten.

De voorkeur van onze opdrachtgevers op deze plek ging uit naar een klassieker woningtype. Gelukkig hebben we ook met dit woningtype ruime ervaring. Binnen Almere, maar ook in de rest van het land.

Voor de realisatie van hun droom heeft de familie een fraai en vooral ruim kavel bemachtigt aan het eind van een toegangsweg. De indrukwekkende voorgevel ligt aan de voorzijde van de kavel aan de straat en vanuit de woonkamer aan de achterzijde kijkt men fraai uit over de eigen boomgaard. 

De woning bestaat u twee gedeelten. In het hoofdvolume zijn de woon,- en eetkamer ondergebracht, in het naastliggende bouwdeel bevindt zich, naast de ruime entree met vide, ook de woonkeuken. Door deze opzet heeft ook de keuken uitzicht via het terras op de groene boomgaard achter de woning.

riante plattegrond van de begane grond
ruime plattegrond begane grondvloer

Ondanks de klassieke jaren ’30 vormgeving is deze woning vanzelfsprekend voorzien van de laatste techniek op het gebied van duurzaamheid. Hoewel groot en vrijstaand is dit een zeer energiezuinige en comfortabele woning die aan de strengste eisen van energiezuinigheid voldoet.  

klassieke jaren '30 woning
jaren ’30 woning met verspringende kaphoogten

zelf ook een jaren ’30 woning bouwen in Oosterwold?

Mocht u enthousiast zijn geworden over het bouwen en wonen zoals u dat wilt op een ruim kavel in Almere. Informeert u dan eens bij 01 Architecten Almere naar de mogelijkheden. Wij kennen de mogelijkheden en weten de weg ter plekke. Ook wanneer uw voorkeur uitgaat naar een ander woningtype of een andere wijk in Almere, kunnen we u met raad en daad bijstaan. 

nieuwbouw jaren 30 De Laren Almere
nieuwbouw jaren 30 De Laren Almere