Neem contact met ons op >
 

Bouwmogelijkheden met een architect in Almere

mei 02 2020

Bouwmogelijkheden met een architect in Almere

Een bouwlocatie kiezen op basis van ontwerpvrijheid

Denkt u erover na voor uzelf een comfortabele nieuwbouwwoning te realiseren in de regio Gooi/Amsterdam? U wilt niet persé een standaard ontwerp, of misschien zelfs persé niet? Dan is bouwen met een architect een must. In welke gemeente heeft u dan de meeste bouwmogelijkheden en de grootste ontwerpvrijheid? Wellicht niet de gemeente waar u het eerst aan denkt maar Almere scoort hoog op deze aspecten! Dus dat is misschien toch de moeite van het bekijken waard? De bouwmogelijkheden met een architect in Almere zijn bijna grenzeloos!

Verschillende woonmilieus binnen Almere

Er zijn meerdere redenen waarom Almere op het punt van ontwerpvrijheid goed scoort. Zo is er in verhouding veel particuliere woningbouw. En Almere heeft een terughoudende welstandscommissie. Maar de belangrijkste reden is misschien wel de diversiteit in woonmilieus.

Wanneer u bijvoorbeeld graag in een stedelijke ambiance wilt wonen. In een woonwijk die van alle gemakken is voorzien. En relatief dichtbij Amsterdam. Dan kunt u goed terecht in Almere Poort. En als uw voorkeur uitgaat naar een ruimere setting vindt u in de gemeente Almere ook villawijken zoals Vogelhorst en Overgooi. Almere is ook toneel van het laatste experiment op het gebied van stedenbouw in Nederland: Almere Oosterwold. De bouwkavels in Oosterwold bevinden zich in een landelijke setting, zijn buitengewoon ruim en de regels ten aanzien van de bouw zijn relatief beperkt. Dit levert veel ontwerpvrijheid op.

Kortom, in Almere is er voor iedere mogelijke voorkeur wel een kavel te vinden.

Visualisatie ontwikkelingsproces Almere Noorderplassen; afbeelding MVRDV
afb. MVRDV: ongestructureerde ontwikkeling van woonomgevingen in Almere Oosterwold

Bouwen met een architect

Om vervolgens in een ideale setting uw droomhuis naar eigen ontwerp te realiseren heeft u een goede architect nodig. De bouwmogelijkheden met een architect in Almere zijn zeer ruim. Bij 01Architecten bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij kunnen putten uit ruime ervaring in het ontwerp van nieuwbouwwoningen in alle mogelijke woonomgevingen.

Elders op deze website vindt u voorbeelden van de uiteenlopende woningtypen die we op verschillende plekken in Nederland hebben gerealiseerd. We zijn als architectenbureau gespecialiseerd in fraaie villa’s. Dit kunnen rietgedekte villa’s zijn, maar ook moderne woningen.

bouwmogelijkheden met een architect in almere
hoekwoning/rijenwoning met moderne uitstraling in Almere Noorderplassen

De verschillende woningen die we in Almere gebouwd hebben geeft onze ervaring met verschillende woningtypes goed weer. Deze types variëren van moderne ‘urban villa’ rijenwoningen met 3 verdiepingen tot statige 2^1 kap-woningen op verschillende afwerkingsniveau ’s.

bouwmogelijkheden met een architect
Vrijstaand seriematige woningbouw te West Tilburg

Met name ook op de ‘moderne schuurwoning met riet en veel glas’ die onlangs is opgeleverd zijn we trots.

Een architect let op meer dan alleen vormgeving

Bij elk van deze voorbeelden valt op dat de opzet en uitvoering van het ontwerp met zorg voor de omgeving is gekozen. En dat er ook aandacht is geweest voor het gebruiksgemak in de woning. Dit is ook een belangrijk voordeel die het bouwen met een architect met zich meebrengt.

Een architect kan uw unieke wensen voor een woning vertalen in een ontwerp met een fraai uiterlijk en daarbij ook rekening houdt met verschillende andere aspecten. Een aantal belangrijke andere aspecten waar we op letten zijn:

  • Routing van de indeling van de plattegrond
  • Gebruiksgemak van de woning
  • Benutten van een uniek uitzicht op/ vanuit de woning
  • De oriëntatie en zonnestanden
  • Bestemmingsplan eisen vanuit wetgeving
  • Beeldkwaliteitseisen
  • Bouwkosten

Al deze zaken werken op elkaar in en ze zijn per plek uniek. Met een standaardontwerp kan met al deze aspecten tegelijkertijd nauwelijks rekening gehouden worden. Maar wanneer een architect deze eisen tijdens het ontwerpproces zorgvuldig stap voor stap meeneemt, ontstaat er een unieke woning die bij naadloos past in de omgeving en bij uw wensen. Het ontwerp haalt dan het uiterste uit de bouwmogelijkheden ter plekke.

Zelf een nieuwbouwwoning realiseren naar eigen specifiek ontwerp?

Wanneer u zelf ook denkt aan nieuwbouw of verbouw in Almere, of ook daarbuiten, bent u van harte welkom op deze site om foto’s en inspiratieschetsen te bekijken. Of u kunt ook direct een afspraak met een architect maken.