Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw in Almere Vogelhorst of Europakwartier

Rietgedekte villa met oversteek en eikenhouten accenten te Uchelen in Apeldoorn
jun 09 2023

Nieuwbouw in Almere Vogelhorst of Europakwartier

Binnenkort start de uitgifte van nieuwbouw kavels in Almere Vogelhorst en het Europakwartier. Er komen in totaal 46 kavels beschikbaar in deze twee verschillende wijken.

Fraai stedelijk wonen, van alle gemakken voorzien

Het Europakwartier is de meest ‘stadse’ wijk van Almere. Dit omdat deze wijk het dichtst tegen Amsterdam ligt. En omdat de wijk dicht aan de snelweg A6 ligt. In het Europakwartier biedt de kavelwinkel 30 kavels aan. De kavels zijn bedoeld voor moderne stadswoningen met uitzicht over het Cascadepark. Een beeldkwaliteitsplan garandeert de uiterlijke kwaliteit van de woningen. En ze zijn ruim en gerieflijk. Dit omdat 3 woonlagen en een hoog plafond op de begane grond verplicht zijn.

Vrijstaand wonen aan een rustige woonstraat

Woon je liever aan een rustige straat? In een vrijstaande woning? Dat kan ook! Want er komen tegelijkertijd ook 16 kavels in villapark Vogelhorst beschikbaar. 

Volgens de tekst op ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ is wonen in Almere Vogelhorst een waar genoegen:

‘Op Villapark Vogelhorst woon je tussen uitgestrekte velden en bestaand bos. Groene lanen en korte woonstraten geven het villapark een dorps karakter. De wijk wordt omarmd door waterpartijen met een meertje als middelpunt.’ 

Met welke kosten dient u rekening te houden?

Het hele jaar door kunt u op de kavelkaart het aanbod in de gemeente Almere bekijken. De blauwgekleurde kavels komen binnenkort te koop. Wanneer je op zo’n kavel klikt komt het kavelpaspoort en andere voorwaarden in beeld. Zo kan je je vooraf oriënteren welke kavels het beste aansluiten bij je ideaalbeeld.

Op het kavelpaspoort is te zien voor welke prijs de kavel aangeboden wordt. Dat is een belangrijk deel van de totale prijs van het bouwen, want het zijn de eerste kostten die u zult maken in het proces. De aanneemsom is een tweede belangrijk deel. Omdat het vaak het grootste bedrag betreft. Onze ervaring leert dat aannemers vaak een vanaf prijs van €750,- ex btw per m³ woning hanteren. 

Maar, naast deze twee hoofdposten moet je rekening houden met een aantal kleinere uitgaven. Legeskosten, constructeur, sonderingen en andere benodigde onderzoeken ter plaatse. En natuurlijk is er ook het honorarium van de architect. 

Na het daadwerkelijke bouwen bent u nog niet klaar omdat de woning nog moet worden ingericht en en gestoffeerd. Hierbij zijn de keuken en badkamer de belangrijkste uitgaven want vaak zijn deze ruimtes het duurst. Maar waarschijnlijk wilt u ook een tuin aanleggen en de oprit bestraten.  

Het belang van een ervaren architect bij het realiseren van uw droomhuis. 

U weet zelf natuurlijk heel goed hoe u straks wilt wonen. Maar om dit te realiseren is een zorgvuldige vertaalslag voor nodig. Om dit proces te kunnen borgen gebruikt 01ArchitectenAlmere hiervoor een stapsgewijs proces. Hierdoor komen uw wensen en uw prioriteiten duidelijk in beeld. Deze wensen en prioriteiten staan vervolgens voor ons dan centraal in het ontwerpproces. We hebben hiermee jarenlange ervaring opgedaan, en daardoor in heel Nederlands veel tevreden klanten.  

01ArchitectenAlmere helpt u graag en goed gedurende het hele bouwproces. Om van start te gaan kunnen we u een concept-offerte en stappenplan sturen. Zodoende ontstaat er meteen in-/ overzicht: 

  • Stap 1: Het 1e gesprek met u en het maken van het schetsontwerp
  • Stap 2: Verfijnen van het schetsontwerp en het krijgen van welstands/ gemeentelijke goedkeuring.
  • Stap 3: Gereed maken van de stukken voor de bouwaanvraag
  • Stap 4: Zorgen dat de aannemer goed tekenwerk heeft waarop hij zijn prijs kan baseren.

Meer informatie over het bouwproces vind u hier

Woning in Belgische stijl
Woning in Belgische stijl

01Architecten helpt u graag bij het realiseren van uw droomhuis

Omdat we jarenlange ervaring hebben zijn we op de hoogte van de laatste trends. Daarnaast kennen we ook de laatste technische voorzieningen. Maar belangrijker, we kunnen goed inschatten welke wensen voor u van bijzonder belang zijn. Zodoende waarborgen we dat uw woning uw persoonlijke accenten krijgt en aan uw wensen tegemoet komt. Waar deze accenten ook liggen, het resultaat is fraai en goed. Want naadloos passend in zijn omgeving en naadloos passend binnen uw wensen. 

U bent nieuwbouw van plan in het Europakwartier of op Villapark Vogelhorst? Maak gebruik van onze expertise. En verzeker u van een geweldig resultaat. Wij helpen u graag op weg met een vrijblijvend gesprek.  Bel ons op 06-83342002 of mail naar info@01architecten.nl 

UPDATE: belangrijke info over de verloting van deze kavels