Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw rietgedekte villa in Overgooi

okt 05 2021

Nieuwbouw rietgedekte villa in Overgooi

Onlangs hebben we onze opdrachtgevers een schetsplan gepresenteerd voor de nieuwbouw van hun fraaie rietgedekte villa in Almere Overgooi.

schetsfase ontwerp

Bij 01 Architecten beginnen we het ontwerp altijd met het zorgvuldig inventariseren van de wensen en eisen van de opdrachtgevers. Hierdoor is het mogelijk ook in deze fase al een uitgewerkt plan te presenteren.
Zo goed als altijd weten we daarbij de bedoelingen van de opdrachtgever in een fijnmazig plan te vangen. Er ontstaat al vroeg in het proces een duidelijk beeld hoe de villa er uiteindelijk uit zal zien.  

moderne witte villa met rieten kap

Voor deze riante kavel in Overgooi, de villawijk van Almere, hebben we een sfeervolle witte villa ontworpen met een rieten dak. De villa oogt imposant, strak en eigentijds, met name naar de straat toe.

Daarnaast was het voor de opdrachtgevers belangrijk ook vooral de huiselijkheid niet uit het oog te verliezen. De villa dient een gezellige familiewoning te worden. De verschillende ‘riante woonruimtes’ van deze nieuwbouw villa in Almere Oosterwold zijn daarom op de tuin georiënteerd en voorzien van grote glasvlakken. Het interieur is ruim en licht. Op verschillende plekken in de gevel zijn schuifdeuren opgenomen om het buitenleven bij het binnenruimte te kunnen betrekken.

achterzijde van de villa is open naar de tuin/zwembad

Verder heeft de vormgeving van de woning rondom vooral een brede en horizontale structuur. Op een basis van wit stucwerk is er op de verdieping, onder de rieten kap een horizontale laag van donker hout. De verschillende materialen, stuc, hout en riet geven de woning een warme uitstraling.

Bij de entree wordt deze horizontaliteit doorbroken. Zij bevindt zich een vooruitstekend deel met een eigen, lagere rieten kap. Achter de voordeur bestaat dit bouwdeel vooral uit een riante vide. Hierdoor is de binnenkomst ruimtelijk en spectaculair.

De druiplijn van het riet ligt bij de entree lager.De verschillende overige geledingen van de villa hebben verschillende nokhoogtes. De verspringingen in hoogte benadrukken de speelsheid van het beeld van deze imposante woning.

van alle luxe voorzien

Vanzelfsprekend is de villa van alle luxe voorzien. Er zijn verschillende gezellige zitplekken in de woning. Bij het ontbijt aan het kookeiland in de woonkeuken, ‘s avonds in de woonkamer. Voor het televisiekijken is er een aparte ruimte zodat de bewoners elkaar niet hoeven te storen.

En buiten is er de veranda op het zuiden met een oriëntatie op de tuin en het zwembad. En aan de andere zijde van het zwembad is er een poolhouse voorzien van pantry en bar. De woonfuncties en ontspanningsmogelijkheden die de villa biedt lopen binnen en in de tuin naadloos in elkaar over.

Op de verdieping liggen riante slaapkamers op de uiteinden van hun respectievelijke bouwdelen. Hierdoor is er vanuit de slaapkamers rondom uitzicht. Alle slaapkamers zijn daarnaast voorzien van hun eigen douche/badkamer. De badkamer van de ‘masterbedroom’ is gekoppeld aan een grote inloopkast en voorzien van een dubbele inloopdouche en ligbad.

Het verheugt ons dat ons plan erg positief is ontvangen. Het ziet er naar uit dat we opnieuw trots kunnen zijn op nieuwe ‘tevreden opdrachtgevers’.

Nieuwbouw in Overgooi

Almere Overgooi is de villawijk van Almere. Onder de rook van Amsterdam, aan het water van het Gooimeer en op steenworp afstand van  het Gooi zijn hier zeer ruime kavels voorhanden. De vrijheid om te bouwen wat je wil, die Almere zo kenmerkt, is ook hier voorhanden. In Overgooi is het mogelijk je woonwensen en woondromen concreet vorm te geven op een manier zoals je dat wil.  Woonplezier verzekerd!

Zit u te denken aan nieuwbouw van een rietgedekte villa in Almere Overgooi? En wilt u ook een villa die past op de plek en die perfect aansluit bij uw woonwensen? Dit is bij 01 Architecten in vele stijlen mogelijk. Neem gerust contact op met 1 van onze architecten via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen. Dat kan overigens door heel Nederland, niet alleen in Almere!