Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw rietgedekte villa te Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)

riet villa bloemendaal vogelenzang
feb 02 2018

Nieuwbouw rietgedekte villa te Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)

Sfeervolle rietgedekte villa te Vogelenzang

Rietgedekte villa heet bezoekers welkom in Vogelenzang

Deze rietgedekte villa te Vogelenzang wordt gebouwd op een fraai bouwperceel op 1 van de inbreidingslocaties in de gemeente Bloemendaal. De woning ligt op de hoek van 1 van de toegangswegen van dit sfeervolle dorp. 

Speelse uitstraling van de rietgedekte villa

De woning heeft een speelse opzet. Dit ontstaat doordat er verschillende hoogtes in de rietlijn zijn toegepast. De basis wordt gevormd door een volume van 2 lagen met een schildkap. Dit volume heeft een horizontale opdeling omdat er op de verdieping zwart hout is toegepast. Aan de linker zijde is de kap naar benden toe doorgetrokken. Hierdoor ontstaat een L-vormige plattegrond. Om de hoofdvorm herkenbaar te houden is het aangekapte deel boven de kozijnen uitgevoerd in donker hout. De kozijnen hebben ter plaatse van de aanbouw een hoogte die overeen komt met de onderkant met van het riet. Aan de rechter zijde van de woning is er een accent vooraan het volume geplaatst. De rietlijn hier begint ongeveer 30 cm hoger dan de bovenzijde van de kozijnen, waardoor de opzet nog wat speelser wordt.

Voorzijde vrijstaande villa te Vogelenzang

Voorzijde vrijstaande villa te Vogelenzang

Vormgeving van de rietgedekte villa vanaf de achterzijde

Het accent aan de voorkant is in lijn geplaatst met het dakvlak van de schildkap. Hierdoor is vanaf de achterzijde niet te zien dat het hier over een accent gaat en loopt de kap net als aan de voorzijde door vanuit de hoofdmassa in de lagere aanbouw. Aan de achterzijde is de rietlijn helemaal naar beneden toe doorgetrokken waardoor er ruimte ontstaat onder de kap voor een fraaie veranda.

Door deze elementen ontstaat er een charmante rietgedekte villa te Vogelenzang van een kleine 1000 kubieke meter inhoud.

nieuwbouw villa te Vogelenzang Bloemendaal achterzijde

Achterzijde rietgedekte villa te Vogelenzang

 

Indeling van de nieuwbouw rietgedekte villa

De woning bevind zich op een hoeklocatie. Hierbij is het duidelijk wat de belangrijkste (invals) weg is. Vandaar dat hier ook de hoofdtoegang is geplaatst. Door de toegang centraal te plaatsen is er links en rechts ruimte voor een leefruimte. Ook ontstaat er door de centrale plaatsing van de entree een fraaie doorkijk door de dubbele deuren de tuin in. Op de begane grond hebben de woonkamer en de woonkeuken beide contact met zowel de tuin als de straat. De woonkamer is iets meer gericht op de straat en op de woonkeuken heeft door de grote pui met opslaande deuren het contact met de tuin en de veranda.

 

Vormgeving van nieuwbouw woningen met rieten dak

Riet is bij uitstek een materiaal wat speels toegepast kan worden. Toepassing van een rieten kap geeft sfeer en grote vrijheid om een plattegrond en uitstraling te maken die bij uw wensen past. Dat kan klassiek en speels zoals in dit voorbeeld, maar reit kan ook heel strak en eigentijds worden toegepast zoals vaker wordt toegepast bij schuurwoningen.

Denkt u aan nieuwbouw met een rieten dak? Neem dan contact op met 01 Architecten zodat we u hiermee verder kunnen helpen.