Neem contact met ons op >
 

Rietgedekt landhuis met karakter

nieuwbouw speels rietgedekt landhuis met karakter
feb 23 2019

Rietgedekt landhuis met karakter

Op een prachtige plek in ‘t Gooi wordt dit karakteristieke landhuis gerealiseerd. Dit rietgedekt landhuis wordt geheel nieuw gerealiseerd, maar ademt een stijlvolle sfeer van de jaren 20 en 30 uit. Vanzelfsprekend is de woning helemaal van nu en wordt aan de nieuwste eisen voldaan.

romantische rietgedekt landhuis met kamelenrug
landhuis met kamelenrug

Rietgedekt met een rijke vormentaal

Het rietgedekt landhuis heeft een sfeervolle uitstraling door de rijke vormentaal. De woning heeft een accent met een hoge en een lage goot. Hierin bevind zich de eetkamer en aansluitend de veranda. De ronding van de bibliotheek aan de voorzijde komt terug in de bogen ter plaatse van de veranda en in de ronde osse-oog dakkapellen op de zolderverdieping. De vormen versmelten ook ter plaatse van de dakkapel.

landhuis met bijgebouwen en uitbouwen

Bijgebouwen in sfeer van hoofdhuis

Het bijgebouw is gekoppeld aan het hoofdgebouw. De vormentaal is zo gemaakt dat de massa zelfstandig te herkennen is, maar eveneens dat het bijgebouw het geheel versterkt en de zelfde vormentaal heeft. Dit is te zien in de doorschietende kappen, de luiken bij de ramen, de gebogen deur en de rietlijn die rondloopt ter plaatse van de dubbele tuindeuren. Hierdoor draagt het bijgebouw bij aan de beleving van het totaalbeeld. Bij de andere bijgebouwen geld dit zelfde, waardoor de beleving van het terrein een gevarieerde en consistente uitstraling heeft.

rietgedekt landhuis met karakter

Knus samenspel van volumes

Een heldere basisvorm met een rechthoekige structuur vormt de basis voor dit rietgedekt landhuis. Vervolgens zijn er verschillende volumes gecombineerd die samen een interessant samenspel vormen. De rondingen en verschillende dakkapellen vormen een geheel met de kleine erkeruitbouw en het accent waar zicht de toegang onder bevind. De schoorsteen is zo geplaatst dat deze logisch in de plattegrond zit, maar ook in het beeld zorgt voor een mooi verticaal accent.

Bent u ook op zoek naar een villa die sfeer uitademt, maar voorzien is van de nieuwste technieken? Neem dan contact op met onze architect. Hij kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn, zodat ook uw droomwoning vorm kan krijgen.