Neem contact met ons op >
 

Reportage rietgedekte villa in Blaricum op TV

architectenbureau villa riet nieuwbouw Blaricum architect Nijverdal
feb 28 2018

Reportage rietgedekte villa in Blaricum op TV

Reportage rietgedekte villa Blaricum

Enige tijd geleden was er een schitterende reportage op TV Makelaar te zien over deze rietgedekte villa Blaricum. Deze villa is ontworpen door Dennis Kemper van 01 Architecten. De rietgedekte villa staat aan 1 van de toegangswegen van Blaricum en past goed in de omgeving. De woning oogt van de buitenzijde strak en verzorgd. Zeker nu de mooi aangelegde tuin een paar seizoenen heeft meegemaakt.

De woning heeft een rustige plattegrond die bestaat uit royale ruimtes. Door de hele woning is gewerkt met hoge witte plinten en fraaie zwarte deuren. waardoor er eenheid ontstaat.

Begane grond van de villa

Op de begane grond bevinden zich de royale hal met doorloop naar de woonkamer. De woonkamer is georiënteerd op de tuin en heeft aan de voorzijde een pianohoek. Vanuit de woonkamer is de veranda te bereiken die in het verlengde ligt van de royale vijverpartij. Aan de andere zijde bevind zich de fraaie donkere keuken die zicht bied op de straat. Ook is er een korte verbinding met de berg en proviantruimte.

Fraaie verdieping

De verdieping is opgebouwd uit assen: vanuit de begane grond is de trap centraal gelegd. Deze komt uit op de overloop die evenwijdig aan de nok loopt. De overloop heeft een mooie breedte en bied met een dubbele deur toegang tot de hoofdslaapkamer. Deze fraaie hoofdslaapkamer heeft een groot frans balkon in het verlengde met zicht op de tuin. Ook is er ten behoeve van de ruimtelijkheid van de slaapkamer gekozen voor een vide zodat tot in de kap gekeken kan worden. De overloop komt aan 1 kant uit in de badkamer en aan de andere kant in de royale inloopkast. Ook is er hier ruimte voor een gastenkamer.

Villa met volledige kelder

Zoals in de reportage van Droomhuis van RTL te zien is, is de villa geheel voorzien van een kelder. Deze prachtige ruimte heeft een heel fraai programma gekregen: Er bevind zich een wellness ruimte, een wijnkelder en een royale thuisbioscoop. Ook ontbreekt het niet aan de nodige bergruimte.

 

 

Tevreden klant aan het woord

De bewoonster is heel lovend: Het huis is als een warme deken om je heen. Een volmaakt huis met alles erop en eraan. Hier willen we oud worden. En dat kan ook omdat het zo makkelijk bewoonbaar is.” Dat zijn woorden die als muziek in de oren klinken!

Heeft u ook bouwplannen, dan nodigen we u uit om vrijblijvend met een architect uw wensen te bespreken.