Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw luxe villa

Nieuwbouw villa in Hellendoorn met wit stucwerk, eikenhouten balken en vlakke dakpannen
jul 12 2020

Nieuwbouw luxe villa

LUXE VILLA: ULTIEM WOONGENOT

Nieuwbouw van een luxe villa is een droom voor velen. Wonen in een grote vrijstaande woning op een ruim fraai kavel is natuurlijk al zeer comfortabel. Maar wanneer je voor jezelf nieuw bouwt kan je de woning geheel aan te passen aan je persoonlijke smaak, gezinssamenstelling en beoogd gebruik. Doe dit zorgvuldig en het resultaat is: ultiem woongenot!

EERSTE POGING, METEEN GOED

Deze droom is niet zonder meer voor iedereen weggelegd, bouwen is kapitaalintensief. En voor hen die het wel kunnen is het vaak ook een eenmalige gebeurtenis in het leven. Hoe kan je er zeker van zijn dat je eerste poging ook meteen het gewenste resultaat oplevert? Dat kan door samen te werken met een architectenbureau dat ruime ervaring heeft op het gebied van nieuwbouw van luxe villa’s. 01architecten is zo’n bureau, u bent hier u aan juiste adres.

HET ONTWERPEN VAN EEN UNIEKE VILLA

wensen/eisen opdrachtgever

Bij het ontwerpen van luxe villa’s zijn veel aandachtspunten van belang om tot een goed resultaat te komen. Op de eerste plaats zijn daar de wensen/eisen van de opdrachtgever. Deze wensen/eisen zijn telkens weer anders. Geen opdrachtgever is hetzelfde. Smaak en omstandigheden variëren enorm. Hierdoor is ook elk ontwerp weer uniek. Vooral opdrachtgevers van luxe villa’s hebben vaak specifieke wensen. Een standaardontwerp schiet dan tekort, er is maatwerk gevraagd.

fraaie moderne villa met kenmerkend houten kozijndetail
Moderne witte ‘Frank Loydd Wright’ villa

villa en kavel ‘verweven’

Een tweede manier om luxe villa’s uniek te maken is door het ontwerp te laten reageren op de directe omgeving. Door specifieke kenmerken van de bouwlocatie in het ontwerp op te nemen ontstaat een woning die uitsluitend op deze plek ‘werkt’. De plek en de woning worden als het ware ‘verweven’.

Hierbij kan je denken aan zichtlijnen vanuit de woning op bepaalde opmerkelijke objecten, uitzichten. Of het organiseren van de verschillende vertrekken in de woning aan de hand van zonnestanden op verschillende momenten van de dag. Er moet ook aandacht zijn voor de ligging van het bouwwerk, t.o.v. zijn omgeving. En de manier waarop de villa van de buitenzijde wordt benaderd. En hoe de opeenvolging van zicht en beleving verandert terwijl je je tijdens het gebruik door de de villa beweegt.

grote woning in Blauwe Stad met rieten dak
Rietgedekte villa in Blauwe Stad bij stemmig weer

technische aspecten

Daarnaast zijn er technische aspecten van grote invloed op de verschijningsvorm van een luxe nieuwbouw villa. Nieuwe materialen en moderne constructiemethoden maken nieuwe onverwachte vormen mogelijk. Of ze nemen typische nadelen van het gebruik van klassieke materialen weg. Nieuwe installatietechnieken maken de woning comfortabeler en tegelijkertijd energiezuiniger. Ontwikkelingen op het gebied van domotica zorgen voor extra gemak. Actuele kennis van deze moderne technieken is bij het ontwerpen van een nieuwbouw villa van groot belang.

regelgeving

Tenslotte worden er vanuit overheden eisen gesteld aan veiligheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid van het gebouw. Deze zaken dienen als vanzelfsprekend in het ontwerp ingepast te worden.

Wanneer bij het ontwerpen van een luxe villa qua vormgeving en beleving het onderste uit de kan gehaald dient te worden zal er met elk van de bovenstaande aspecten rekening gehouden moeten worden. Daarom is het belangrijk in zee te gaan met een goede en ervaren architect.

TRADITIONEEL OF MODERN

Ben je op onze website terecht bent gekomen omdat je van plan bent een luxe nieuwbouw villa te bouwen? Dan kan ik je verwijzen naar onze fotogalerij. Daar tref je een ruim aantal voorbeelden aan van luxe villa’s die we tot tevredenheid van verschillende klanten hebben gerealiseerd. Het zal opvallen dat in onze portfolio zowel moderne villa’s als villa’s met een meer traditioneel ontwerp te vinden zijn.

traditioneel

Eigenlijk zijn natuurlijk alle woningen modern, op eigentijdse manier gebouwd. Er is altijd gebruik gemaakt van moderne materialen en technieken.

Maar qua uiterlijk zijn er verschillen. Het valt op, de villa’s met traditioneel uiterlijk zijn in de meerderheid. Traditionele villa’s zijn een populaire keuze. Fraai en ook waardevast. Aantrekkelijk voor een groot publiek mocht de woning weer verkocht dienen te worden. Wij, van 01architecten hebben ervaring in het, met eigentijdse technieken realiseren van duurzame luxe en onderhoudsarme woningen met traditionele maatverhoudingen en behoudende vormgeving.

Klassiek vormgegeven villa

modern

Daarnaast is ook de keuze voor een modernere vormgeving mogelijk. Door gebruik te maken van de laatste hightech materialen en experimentele bouwtechnieken, zijn geheel andere architectonische belevingen mogelijk.

Een modieus voorbeeld van nu: de ‘Schuurwoning’. Bij een typische moderne schuurwoning is de begane grond gerealiseerd als een loft-achtige grote ruimte. Via grote glasoppervlakten in de kopse gevels komt overvloedig licht in het interieur. Een dergelijke opzet levert een nieuw soort woonbeleving op. Geheel anders dan de die in een traditionele villa.

rietgedekte schuurwoning
fraaie rietgedekte schuurwoning

WAARDE EN KWALITEIT DOOR COMPETENTIE!

Kortom, welke stijl uw voorkeur ook geniet. Welke opzet u ook het meeste aanspreekt. Het is de bedoeling dat als eindresultaat een fraaie, goed geproportioneerde woning gerealiseerd wordt. Een woning die qua gebruik goed doordacht is. Het ontwikkelen daarvan vereist een zorgvuldig proces waarbij alle bovenstaande aspecten worden gewogen en stapsgewijs beslissingen worden genomen richting een goed product.

Dit proces is bij 01architecten in goede handen. In samenwerking met de opdrachtgever ontwikkelen we stap voor stap uw, op maat gemaakte, luxe nieuwbouw villa. Vele tevreden klanten gingen u voor.