Neem contact met ons op >
 

nieuwe kavels in Almere Oosterwold

2 onder 1 kap met riet
apr 02 2021

nieuwe kavels in Almere Oosterwold

De gemeente Almere heeft aangekondigd dat er nieuwe kavels voor zelfbouwers beschikbaar komen in Almere Oosterwold. 

het experiment ‘Oosterwold’

Het ‘experiment’ Almere Oosterwold is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Veel ‘zelf-bouwers’ hebben hun kans gegrepen en in Oosterwold een woning gebouwd naar eigen inzicht. De kavels verkochten dermate goed dat er al snel een wachtlijst ontstond. Daarom waren sinds de zomer van 2019 geen nieuwe inschrijvingen meer mogelijk. 

Inmiddels is de wachtlijst weggewerkt en is de balans opgemaakt. Vanaf nu, 31 maart 2021, kan men zich opnieuw als belangstellende inschrijven voor de resterende kavels. De gemeente verwacht dat er nog ruimte is voor ongeveer 75 nieuwe initiatieven. 

Gezien de populariteit in het verleden van deze kavels verwacht de gemeente grote toeloop. Daarom is besloten de toewijzing van de kavels via een loterij te laten verlopen. Mocht u nu een van de velen zijn die graag een woondroom gerealiseerd zou willen zien in Almere, om kans te maken op een kavel kunt u zich hier inschrijven: Aanmelden | Maak Oosterwold

vrijstaande-woning-in-Winterswijk
riante vrijstaande woning met getoogde kap

01 Architecten Almere in Oosterwold

Ook 01 Architecten Almere is in Oosterwold actief, en actief geweest de afgelopen jaren. Zo zijn we momenteel bezig met de realisatie van een riante jaren ’30 woning nabij Nobelhorst en is onlangs een fraaie woning van ons opgeleverd binnen het initiatief ‘Buitenplaats Oosterwold’ We hebben, kortom, de nodige ervaring met de bijzonderheden in de regelgeving en omstandigheden die in Almere Oosterwold gelden.

vrijstaande woning met ronde kap

Stel, u schrijft zich, na het lezen van dit bericht, in als belangstellende voor een kavel. En vervolgens komt u als één van de winnaars uit de loterij. Dan heeft u architect nodig die de weg weet in dit gebied. Ik stel voor dat u contact opneemt met een van onze architecten over de mogelijkheden van het bebouwen van de nieuw verworven kavel. Overigens houden we ons natuurlijk ook aanbevolen voor het ontwerpen van uw woning op een andere plek dan Almere Oosterwold.