Neem contact met ons op >
 

zelf uw eigen woning bouwen

asymmetrische villa met wit, riet en balkon 01Architecten
jul 27 2021

zelf uw eigen woning bouwen

Een eigen vrijstaande woning is een wensdroom voor veel mensen. Helemaal wanneer je de woning ook nog zelf kunt bouwen. Helemaal zoals je het zelf wilt, naar eigen inzicht.

Riet_gedekt_woning_verweerd
karakteristieke villa met pannenkap

Een eerste stap in dit proces is het bemachtigen van een kavel. Bouwgrond is schaars. een kavel kopen is in Nederland soms een kwestie van geluk. 

Meer dan enig andere gemeente in Nederland is Almere gericht op zelfbouw. Er kunnen kavels voor rijenwoningen en 2^1 kapwoningen gekocht worden, maar de meeste kavels die de gemeente ter beschikking stelt zijn  inderdaad bedoeld voor vrijstaande woningen.

Een tweede, belangrijk, aspect bij het realiseren van uw droomwoning is de mate van ontwerpvrijheid die de gemeente biedt. Ontwikkelen van een bouwplan op een bepaalde plek is altijd afhankelijk van regelgeving van de gemeente. Er zijn regels t.a.v. gebruik maar ook van uiterlijk (welstand). Gelukkig stelt Almere zich ook in dit opzicht terughoudend op. 

De gemeente Almere maakt zodoende de wensdroom van het zelf een eigen vrijstaande woning bouwen voor veel mensen bereikbaar. 

kavels beschikbaar in Almere

 De gemeente Almere stelt met regelmaat kavels beschikbaar in de verschillende wijken van de stad. afgelopen maand is de verkoop van 21 kavels in de villawijk Almere Overgooi begonnen. Het gaat hier om erg ruime kavels bedoeld voor grote luxe woningen. Inmiddels is de helft van de aangekondigde kavels verkocht. De komende maand zullen nog eens 10 stuks riante kavels worden aangeboden. 

Daarnaast zullen medio volgende maand (augustus 2021) er in de wijk Nobelhorst 60 nieuwe kavels in de verkoop gaan. Dit zijn, vergeleken met de kavels in Almere Overgooi, kavels met wat bescheidener afmetingen. Maar ze zijn wel voor vrijstaande woningen bedoeld.

Meer informatie over deze buitenkans kunt u vinden op de website van de ‘kavelwinkel’ in Almere. Op deze plek zullen deze nieuwe kavels worden aangekondigd.  

uw droom van een eigen vrijstaande woning realiseren

Belangrijk bij het realiseren van uw eigen vrijstaande woning is het kiezen van een ervaren architect. Wij van 01 Architecten zijn ervaren in het bouwen van vrijstaande woning van verschillende grootte, door heel het land. Voor een riante villa op een groot kavel in Almere Overgooi kunt u bij ons terecht. We hebben al menig zulke villa’s opgeleverd.

Maar ook voor een bescheidener woning op een kleiner kavel, zoals bijvoorbeeld in Nobelhorst, kunt u uitstekend bij ons terecht. Ook voor deze woningen is het ook belangrijk een zorgvuldig ontwerp als basis voor de bouwwerkzaamheden te hebben. 01 Architecten is ervaren met het maken van de vertaalslag van jullie wensen naar een fraai en haalbaar ontwerp. Ook wanneer er net wat minder vierkante meters beschikbaar zijn.

Dus heeft u het geluk een grote kavel te hebben bemachtigd in Almere Overgooi, of een bescheidener kavel in Almere Nobelhorst of misschien zelfs een kavel ergens anders in Nederland, voor goed advies en een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact op met ons!