Neem contact met ons op >
 

Welk Architectenbureau kiest u in Almere Nobelhorst?

moderne woning met verticaal kozijnen zwart wit
jun 17 2020

Welk Architectenbureau kiest u in Almere Nobelhorst?

Bent u op zoek naar een capabel architectenbureau voor een project in ‘Almere Nobelhorst’? Of liever, hoopt u op korte termijn een architectenbureau nodig te hebben omdat u zich heeft ingeschreven voor een kavel in ‘Het Klooster’? De kavels van ‘veld 15’ in de Almeerse Wijk ‘Nobelhorst’ zijn bijzonder fraai en hebben kwaliteiten die in de omgeving van de Randstad niet veel voorkomen. Om de ‎aanwezige ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten van zo’n kavel optimaal uit te buiten en een woning te realiseren die deze kwaliteiten naadloos in het ontwerp meenemen is het van belang dat u voor het ervaren architectenbureau 01 Architecten Almere kiest. Neem contact met ons op en overtuig u van onze ervaring en meerwaarde!

‘Het Klooster’ Nobelhorst, de kavelverkoop is begonnen

De start van de verkoop is door omstandigheden al een aantal keren uitgesteld. Maar sinds vrijdag 12 juni is de inschrijving voor kavels in deelgebied ‘Het Klooster’ van ‘Almere Nobelhorst’ dan toch geopend. De gemeente biedt in deze wijk in één keer maar liefst 62 bouwkavels aan.

Het grootste gedeelte van de kavels (57) zijn bedoeld voor het ontwikkelen van vrijstaande woningen. De kavelgroottes variëren tussen 150m² en 450m². Het zwaartepunt ligt vooral in de categorie van rond de 300m². Voor de ‘Randstad’ relatief grote kavels dus. Bovendien zijn er zelfs een aantal kavels beschikbaar die aan het water(19x) of aan de bosrand(11x) liggen. Kavels in ‘Nobelhorst’ zijn altijd al erg populair, maar deze eigenschappen maken het aanbod uniek. Men heeft hier de mogelijkheid een droomhuis te realiseren in een ambiance die men in het grootstedelijke gebied van west Nederland niet vaak aantreft.

'Het Klooster' Almere Nobelhorst
Plaats in Nobelhorst waar de kavels beschikbaar komen

‘Nobelhorst’, een aantrekkelijke woonlocatie

De wijk ’Nobelhorst’ is op zichzelf al een aantrekkelijke locatie. ‘Nobelhorst’ ligt in Almere Hout, midden in de zuidelijke Flevopolder. En wordt omgeven door bossen en de glooiende weilanden.

De zuidelijke helft van de Flevopolder al in 1968 is drooggelegd. Sindsdien heeft de natuur hier zich kunnen ontwikkelen. In de omgeving van ‘Nobelhorst’ is inmiddels wel sprake van volwaardige bossen. Er is een keur aan fauna, op rustige zondagochtenden kun je hier allerlei wilde dieren tegenkomen: vogels, vossen en soms zelfs bevers.

En ‘Nobelhorst’ is, zoals gezegd, geen 13 in een dozijn Nederlandse woonwijk. ‘Nobelhorst’ streeft ernaar zich te ontwikkelen als stadswijk met een gemoedelijke kleinschalige dorpse sfeer. De wijk ligt genesteld in het groen. De bewoners zijn maatschappelijk bevlogen. Buren en buurtbewoners kennen elkaar hier bij de voornaam. De kinderen kunnen veilig spelen op straat.

Tenslotte, ook ruimtelijk wijken de aangeboden kavels af van de kavels in andere Nederlandse nieuwbouwwijken. De aan het bos of aan het water grenzende kavels zijn natuurlijk uniek. Maar ook de ‘gewone’ kavels zijn aantrekkelijk. Ze zijn relatief ruim, groen en fraai gelegen.

Maar vooral doordat in Almere de woningbouw vaak wordt gericht op particuliere opdrachtgevers is hier veel vrijheid om de woning en omgeving vorm te geven zoals u dat wilt.

Unieke kavel + architect = meerwaarde!

Om in een dergelijke situatie zoals die in Almere Nobelhorst dan het beste resultaat te verkrijgen is het verstandig een architectenbureau in te schakelen met ruime ervaring in het ontwerpen van unieke woningen. Een standaardontwerp voldoet op een uniek kavel vaak niet. De specifieke kwaliteiten van de plek kunnen dan in het ontwerp geen rol spelen. Een capabel architect houdt bij het maken van een ontwerp altijd rekening met de kwaliteiten van de omgeving. En daarbij natuurlijk uw wensen en de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan. Het resultaat is een naadloos passende woning, uniek voor de situatie ter plekke. Het past als een maatpak!

Overigens is het vaak ook zo dat woningen voor minder unieke kavels in Almere ‘Nobelhorst’ ook baat hebben bij de creatieve aandacht van een goed architectenbureau. Ook op deze plekken past een op maat gemaakte woning gewoon beter.

Wat kan er allemaal op een kavel in ‘Het Klooster’?

Op de website van de kavelwinkel: ‘ikbouwmijnhuisinAlmere.nl’  kunt u voor iedere beschikbare kavel de zogenaamde kavelpaspoorten vinden. Hierin staan per kavel afzonderlijk de maten, eigenschappen en voorwaarden die er gelden. Een kavel vinden dat voor u geschikt is, is zo relatief eenvoudig.

Gelukkig zijn deze voorwaarden over het algemeen beperkt. Er is een bouwvlak aangegeven, het maximaal te realiseren bruto vloeroppervlak staat vast, en op iedere kavel dient een parkeerplek voor een auto te worden ingericht. En dat is het verder ook wel.

Ook op gebied van vormgeving is in ‘Het Klooster’, zoals gebruikelijk in Almere, veel mogelijk. Welstandstoezicht is mild. Platte daken en zogenaamde lessenaarsdaken mogen hier niet. Maar buiten dat kunt u in ‘Het Klooster’ een woning realiseren naar wens en smaak. Een woning in jaren ’30 stijl is evengoed welkom als bijvoorbeeld een moderne schuurwoning of een streng symmetrische notariswoning.

01 Architecten heeft ervaring met uiteenlopende woningtypes

En wij van 01 Architecten Almere kunnen u helpen een dergelijke wens te realiseren. Ons architectenbureau kan bogen op ruime ervaring met diverse architectuurstijlen. We hebben vele tevreden klanten, verspreid door geheel het land.

Ons architectenbureau is gespecialiseerd in riante rietgedekte vrijstaande woningen. We zijn dus zeker in staat die unieke villa te ontwerpen voor de meest riante van de aangeboden kavels in Almere ‘Nobelhorst’.

Maar met een bescheidener kavel kunnen we ook prima uit de voeten. Wilt u graag moderne rijenwoning/stadswoning met strakke moderne vormgeving? Ook dit soort woningen hebben we recent veelvuldig gebouwd.   

Een kavel bemachtigen

Mocht u enthousiast zijn geworden over de mogelijkheden een eigen unieke woning te ontwikkelen op deze bijzondere plek? Dan heeft u nog tot dinsdag 23 juni, 17:00u de tijd om u in te inschrijven voor een kavel. Hoe dit in zijn werk gaat vindt u ook op ‘www.ikbouwmijnhuisinAlmere.nl’.

Wanneer er meerdere gegadigden zijn voor specifieke kavels vindt er een loting plaats via een procedure bij de notaris. Op uiterlijk vrijdag 26 juni weet u dan of u de gewenste kavel, waarop u zich heeft ingeschreven, heeft bemachtigt. Daarna kunt u beginnen met het ontwerp van uw droomhuis.

Uw ontwerp, graag en goed

Bij dit ontwerpproces helpen we u graag en goed. We maken op korte termijn een haalbaarheidsonderzoek op basis van uw wensen. Vervolgens zetten we een schetsontwerp op. Op basis hiervan gaat u onder begeleiding van ons architectenbureau stap voor stap samen op weg naar uw droomhuis voor deze gezellige wijk in Almere Nobelhorst,

Zou u meer willen weten over wat we voor u kunnen betekenen, kijkt u dan gerust verder rond op deze website of neemt u contact op met één van de architecten van ons bureau.